Blir en pickup bättre gas körsträcka med bagageluckan Off?

Ökade kostnader för bränsle har många människor söker efter sätt att minska energianvändningen. Letar efter sätt att få bättre gas körsträcka är också ett ämne många förare ansikte. Även om en person inte köra ett fordon som är bränslesnål, det finns saker som kan göras för att minska bränsleförbrukningen. Frågan om huruvida ta bakluckan från en pickup bidrar till att förbättra gas körsträcka förtjänar en närmare titt. Historia

allmänna formen av en bil har en betydande effekt på gas körsträcka. Former av fordon har blivit mycket mer aerodynamisk med åren, och det har haft en positiv inverkan på gas körsträcka.
Betydelse

Autos som är lägre till marken och smalare i bredd kommer att framkalla mycket mindre motstånd än de med stora frontala områden och "push" vinden när de reser på hastigheter. Effektiva konstruktioner "slice" genom luften.
Effekter

Även om formen på ett modernt fordon är mycket mindre fyrkantig än det var två eller tre decennier sedan , lastbilar är fortfarande större och bredare, de är inte "hal" och kräver mer kraft för att röra sig genom luften. Ytterligare bränsle också behövs för att göra mer makt.
Teorier /Spekulation

Eliminera bakluckan från en lastbil säng minskar vikten och skulle normalt behöver mindre ström för att bibehålla en given hastighet. Däremot tar bort bakluckan inte förbättra effektiviteten. Det ökar faktiskt dra
Solution
p Det finns ytterligare en lösning:. En sängöverkast. En sängöverkast (som ibland kallas en insynsskydd) är helt enkelt en platt lock som sträcker sig över sängen från sida till sida och fram och tillbaka. Överkast har den mest positiva effekten, vilket minskar luftmotståndet med mer än 20 procent. Minskat drag kan resultera i större gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140601.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.