Information om 6BT Cummins Dieselmotorer

Cummins är en av världens största tillverkare av dieselmotorer, och dess produkter används för båtar, lastbilar och kraftproduktion. Den Cummins 6BT nådde berömmelse som den första "truck" dieselmotor som ska installeras i en pickup. Intressanta fakta separera 6BT från andra diesel konkurrenter. Funktion

6BT beteckning ger information om motorns detaljerna. Den "6" betyder 6 cylindrar. Cummins använder bokstäver för att ange olika motoralternativ: A, B, C, L och M. "B" motorer serien har ett deplacement på cirka en liter per cylinder. "T" betecknar en turboladdad motor. Sätta ihop och 6BT är en 6-cylindrig, turboladdad dieselmotor undan 5,9 liter.
Historia

6BT var ett samarbete mellan Cummins och mål Corp . att utveckla en dieselmotor för mål jordbruks-och anläggningsmaskiner. Motorn användes först i mål utrustning 1984. År 1989 valde Chrysler Corp B-serien som en motor alternativ för Dodge Ram tunga pickup. Den "12-ventil" Cummins, som det också kallas, var oerhört populär med lastbil entusiaster. År 1998 var 6BT ersattes med 24-ventilers B-serien Cummins, betecknad ISB.
Betydelse

6BT förändrat hur pickup ägare visade dieselmotorer. Den Cummins motor har utformats med extrem hållbarhet, som alla tunga lastbilsmotorer. Den 6-cylindriga design är mindre kostsamt att underhålla och lättare att underhålla. Den Cummins hade en livslängd på 400.000 miles, och många Dodge Ram ägare långt översteg med sina lastbilar. Dodge var den sista av de stora 3 lastbilstillverkarna att erbjuda en dieselmotor, men deras val av Cummins 6BT tvingade General Motors och Ford att förvränga för år att hitta en konkurrenskraftig kraftverk.
Utvärderingar

6BT har ett deplacement på 359 cubic inches eller 5,9 liter. Designen inkluderar 2 ventiler per cylinder, direkt bränsleinsprutning och turbo-laddning. Den första 6BT i Dodge producerade 160 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment. Under 1994 ökade makt att 175 hp/420 vridmoment, och 1996 såg kraften stötte till 215 hk och 440 Nm. Motorn rymmer 11 liter olja.
Potential

Mer än 10 år efter att det senast installerades i en ny Dodge pickup, förblir 6BT populära och används som en ersättare motor i alla typer av fordon och båtar. Motorns livslängd och brett utbud av eftermarknaden prestanda alternativ tillåter entusiaster att återuppbygga 6BTs med höga hästkrafter och massor av dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140591.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.