Bogsering: Manuell vs Automatic Transmission

Mest lastbilstillverkare rekommenderar idag en automatisk överföring över en handbok för att få bättre bogsering resultat på en pickup. Bakaxelutväxling, motorstorlek och lastlåda storlek spelar också en roll i bogsering kapacitet.
Automatik anses bättre rustade att hjälpa en lastbil drar stora laster i bagageutrymmet rutan.
Smart

Dagens automatiken är "smartare" än handböcker eftersom den automatiskt beroende på teknik för att mäta faktiska släpvagnsvikt medan handboken bygger på föraren, enligt boatus.com.
Addera garantiärenden

Tillverkare mer sannolikt kommer att utrusta sina mickar med automatik eftersom ouppmärksam förare är benägna att missbruka en sändning under bogsering.

Vilken växel?
p Om bogsering med en fem-eller sexväxlad automatisk eller manuell, förare rekommenderas att använda fjärde växeln för lämplig dragkraft och tredje växeln med fyrväxlad bilar eller manualer. Addera lägre växlar

lägre växlar, manuellt eller automatiskt, minskar belastningen på motorn och samtidigt dra en last samtidigt som vridmomentet ökar.


Shifting

Automatväxellådor automatiskt uppväxling eller nedväxling beroende på lastens vikt och huruvida den plana eller kuperade ytor, medan den manuella bygger på förarens bedömning för växling.

Ford Ranger

Den kompakta 4-liters V-6 Ford Ranger 4X4 utrustad med en automatisk kan bogsera 5580 £. och den manuella versionen av samma bil kan dra £ 3100.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140590.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.