Hur man avkoda en Chevrolet lastbil Big Block Motor

Alla Chevrolet motorer är stämplat med en motor ID-kod eller motor assemblerkod. Denna ID har ett prefix som identifierar vilken växt motorn gjordes i. suffix ID identifierar det år då det gjordes och vad den ursprungliga konfigurationen av fordonet var när motorn installerades på det löpande bandet. Så här avkoda din Chevy truck big block motor. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Visa fler instruktioner
1

plocka inte isär komponenter från motorn som behövs tills du har en klar bild av området ovanför kamkedjan lock monteringsytan på framsidan av motorblocket. Om generatorn är på passagerarsidan av motorn, kan du behöva flytta den för att se detta område av motorblocket.
2

Leta koden motormonteringen.

3

Observera första tecknet i motorns assemblerkod. Detta är av prefixkoden. Koden möjligheterna är: "F" (Flint, motor), "H" (Hydramatic), "K" (St Catherines, Ontario, McKinnon Industries Kanada), "M" (GM i Mexiko), "S" (Saginaw Tjänsten); "T" (Tonawanda),. och "V" (Flint, motor)
4

Notera de fyra första siffrorna efter prefixkoden. De två första siffrorna är månaden ("01" för januari, "02" för februari, osv). De nästa två siffrorna är dagen i månaden motorn gjordes som ursprungligen installerats i fordonet. Till exempel, "0601" skulle innebära att motorn tillverkades den 1 juni.
5

Notera tecknen efter den månad och dag. Dessa figurer gör upp suffixet koden.
6

Se Resurs nedan för en länk ("Chevy Engine Code Information") där du kan gå för att hitta information om suffixet-koden på din big block motor. När du klickar på länken, rulla ner längst ned på sidan och leta efter "Big Block Engine Suffix Code Menu." Det finns en lista med fem olika intervall. Klicka på det område som din suffix kod omfattas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140579.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.