Dodge Truck Transmission Tips

I en värld av bilar, omvandlar transmissionen med den energi som produceras av bilens motor i vridmoment, som överförs genom axeln till drivhjulen. En kraftfull transmission ger mer energi överförs till drivhjulen, skapa fler hästkrafter och dragkapacitet. Sändningseffekten speciellt uppskattad i lastbilar, som är utformade för att antingen bära eller bogsera tyngre laster. Dodge, en amerikansk-baserat bilmärke, erbjuder idag både Dakota och RAM lastbilsmodeller till konsumenterna. Några grundläggande tips om lämplig transmission vård kommer att hålla din Dodge lastbil drift längre. Identifiera din Transmission Type


att hitta hur man bäst tar hand om din lastbil överföring, måste du identifiera vilken typ av transmission din lastbil använder. Dodge lastbilsmodeller stödja automatiska växellådor, som växlar automatiskt växlar med motorn sensorisk utrustning, och manuella växellådor. Automatiska växellådor är standard på Dodge Ram 1500 och 2500, de är också tillgängligt som ett alternativ för de fyra-wheel-drive eller front-drive modeller av Dakota. Manuella växellådor är också en Dakota alternativ och kommer som standard på Dodge Ram 3500. Om du använder en pinne skift och kopplingspedalen för att växla mellan växlarna manuellt, då din Dodge lastbil använder en manuell växellåda. Om den växlar växlar automatiskt, är din växellåda automatisk montering.
Transmission oljebyten

På grund av de komplexa sammansättningar och smådelar som arbetar med automatiska växellådor, är växellådsolja används för att hålla dessa enskilda delarna fungerar längre. Den transmissionsolja behöver bytas med jämna mellanrum för att förhindra överskjutande slitage eller felaktig. Din modell-specifika Dodge lastbil bruksanvisning kommer att ha särskilda riktlinjer för när du ska byta växellådsolja. Som en tumregel bör transmissionsolja bytas var 35.000 miles eller så. Kör inte längre än 40.000 miles mellan oljebyten, såvida din Dodge lastbil ägarhandledning påstår annat.
False Park Defect

Under 2000 och 2005, Dodge utfärdade frivilliga återkallelser på lastbilsmodeller med en falsk park, eller "park-to-back," defekt. Den 2000 minns var för 1991-1992 Dodge Dakotas, 2005 minns bad för konsumenter att återlämna Ram lastbil tillverkades mellan 2003 och 2005. Defekten är endast närvarande på fordon som använder en automatisk växellåda.

False park är en defekt som orsakas av en defekt automatlåda som kan skifta i backen medan den går på tomgång i parken. I ett 2007 tvistemål, var Dodge förpliktas att betala nästan $ 55 miljoner skadestånd för skador och dödsfall i samband med denna defekt.
Vanliga Dodge Transmission Problem

Centrum för Auto Safety håller detaljerad statistik och rapporter om säkerhet och operativa problem som är förknippade med specifika bilmodeller. Enligt en rapport om Dodge Dakota lastbilar, inklusive vanliga frågor bullriga växling, fördröjd växling och slipning ljud under normal användning. En rapport om alla tre modeller av Dodge Ram, däribland Ram 1500, Ram 2500 och Ram 3500, listar underlåtenhet att arbeta i temperaturer under fryspunkten, fördröjd växling och buller på lägre varvtal nivåer som vanliga sändningen frågor. Alla dessa problem är vanligare i Dodge lastbilar som använder automatiska växellådor. Om din Dodge lastbil upplever något av dessa problem, se till ägare manuell riktlinjer för felsökning principer, eller söka hjälp av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140544.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.