Historien om Pickup Truck

Eftersom de tidigaste dagarna av bilen, har pickup lastbilar erbjuds ett praktiskt alternativ till vanliga bilar för förare som behöver dra stora mängder av last eller helt enkelt föredrar mångsidigheten hos en säng i stället för en större sluten passagerarkabinen. Historien om pickup truck är lika lång och varierad som utvecklingen av den moderna bilen. Första Pickup

första pickup var faktiskt bygger på en modell T-Ford, och blev känd som modell T Runabout. Ford presenterade den nya designen i 1925, och över 30.000 byggdes under det första året. Förutom en last säng bakom kabinen, presenterade Runabout också tung upphängning plikt bak redogöra för vikten av en nyttolast. Den används också en fällbar baklucka inte olikt de på många moderna pickup lastbilar. Snart hade Chevrolet sin egen pickup, som kallas C (i tvåhjulsdrift konfiguration) av K (för en all-wheel drive modell). Addera Evolution
< p> Chrysler förvärvade Dodge 1928, få de tidiga pickup modeller som utvecklats av Dodge bröderna. Chrysler fortsatte att producera Dodge pickup, som främst säljs som kommersiella och leverans fordon, snarare än till allmänheten. Genom 1937, Chevrolet erbjuder ett komplett sortiment av mickar, inklusive en halv-tons kommersiell modell, en 1 1/2 ton tunga lastbilar, och två nya mid-level modeller. Ford fortsatte att producera pickup lastbilar utifrån sitt sortiment av personbilar, med försäljningen stadigt som företaget lärt sig att rikta särskilda marknader.
Efterkrigstidens pickup

Pickup lastbilar hittade en ny nivå av popularitet under åren efter andra världskriget. Som amerikansk bil kulturen blev en viktig social och ekonomisk kraft, lastbilar baserade på framgångsrika krigstida fordon konstruktioner, såsom Jeep, såldes som civila modeller för förare vars behov gick utöver enkel transport. År 1948 började Ford producera sina F-lastbilar serie pickup, som var de första modellerna som inte baseras på befintliga bilar. F-serie produktionen fortsätter i dag, vilket gör den till en av de äldsta fordon linjer som någonsin utvecklats. Chevy Advance Design serien släpptes 1947 och Dodge Power Wagon, direkt baserad på en militär lastbil design gjordes för civilt bruk redan 1945.
Moderna Pickup

Under mitten av 20-talet, fortsatte pickup lastbilar att utvecklas tillsammans amerikanska bilar, ta på design cues och tekniska innovationer från 1950-talet, 60-talet och 70-talen. Under 1980-talet blev utvecklingen, såsom bränsleinsprutning och datoriserade motor vanligt på de flesta bilar och lastbilar. Ford F-serie hemländers sin Cheva och Dodge konkurrenter att bli en långvarig storsäljare. Samtidigt väckte alla tre stora amerikanska biltillverkarna förfiningar till sina mickar som indikerade en avsikt att sälja till ett bredare spektrum av förare. Lyx utföranden fanns tillgänglig på lastbilar som var avsedda mer för daglig körning än off-road eller andra speciella användningsområden. Dessa modeller såldes tillsammans med tunga professionella modeller som också gynnats av uppkomsten av den moderna bilindustrin ålder.
Pickup Idag

Idag alla stora amerikanska biltillverkarna producera minst en pickup-modellen, med importen blir allt vanligare. Ford och Chevrolet fortsätter sin uråldriga rivalitet med sin konkurrerande Ford Ranger och F-serien och Chevy Colorado och Silverado modeller, som fungerar som efterträdare till sin ursprungliga C /K pickups. Chrysler tillverkar pickup lastbilar med Ram serien sin Dodge division. Japanska pickup bilar som Honda Ridgeline, Nissan Titan och Toyota Tacoma har vunnit betydande marknadsandelar under de senaste åren, och fortsätter att bygga rykte som rivaliserande sina amerikanska motsvarigheter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140539.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.