Typer av Pickup

Den pickup truck har utvecklats från ett fattighus säljs som ett chassi, kåpa och motorn till en lyxig bil som rivaler de bästa och dyraste bilar på vägen. Genom mycket av pickup existens, var lastbilen utrustad endast med en regelbunden-size cab och sex fot flaket. Fords införandet av fyrdörrars manskapshytt hjälpte förändrat pickup för evigt. Bakgrund

Mass-producerade pickup lastbilar började som förekommer i 1917 med införandet av Ford Model TT chassi. Det var inte förrän i början av efterkrigstiden som Detroit biltillverkare började ta tröst, kropp stil och säkerhet på större allvar. Som en följd av detta började ett bredare utbud av pickups att visas.
Cab stilar

Fyradörrars manskapshytter datum till mitten av 1950-talet. Volkswagen på 1960-talet erbjöd cab-forward enda hytt eller dubbla mickar cab. Den förlängda tvådörrars hytt av 1970-talet presenterade extra utrymme bakom kröken sätet för förvaring eller för hopp säten. Den förlängda hytten har utvecklats till dagens fyrdörrars hytter lyx besättningsmedlemmar som kan rymma upp till sex personer.
Karossutformningar

Chevrolet populariserade Fleetside karosseriform med sin C /K Series som lanserades 1960. Den Fleetside sängen hade sträckt över bakhjulen med plana sidopaneler. Den Fleetside blev snart standard kaross för lastbilar. Traditionella stepside lastbilar fortsatt med sängen placerad innanför hjulen med utskjutande bakskärmar.
Compact Pickups

Dagens kompakta pickuper är Ford Ranger, Dodge Dakota, Chevrolet Canyon, Toyota Tacoma och Nissan Frontier bland andra. Dessa lastbilar är i huvudsak yngre versioner av fullstora pickuper. Den kompakta pickup hjulbas genomsnitt cirka 111 inches och åtgärder cirka 190 inches i längd. Den kompakta har tappat mark i försäljning under de senaste åren eftersom gas körsträcka är inte signifikant bättre än de fullstora versioner.
Coupe Utility

Populariteten av personbil -baserade coupe utility pickup har ebbat och flutit under årtionden med 1957-1979 Ford Ranchero och 1959-1960 och 1964-1987 Chevrolet El Camino är storsäljare. Till skillnad från traditionella mickar som är placerade på ett lastbilsflak, är coupe verktyget placeras på personbil plattform. Den har alla bekvämligheter i en bil men har sängen och dragkapacitet av en lastbil.
Lyx Lastvagnar Till Salu

Den växande populariteten av sport utility vehicle föranledde krav från allmänheten för en pickup som erbjuds alla arbetshästen förmåga av en lastbil, men komforten av en ultra-lyx bil. År 2001 lanserade Ford lyxen Lincoln Blackwood. Men Blackwood bevisade alltför lyxiga och inte praktiskt för pickup plikt och upphörde produktionen ett år senare. Dess konkurrent, Cadillac Escalade EXT, som infördes 2002, är en betydligt mer mångsidig pickup med en praktisk icke-lyxig säng.
Special Editions

Aftermarket lastbil anpassning har föranledde biltillverkare att utveckla sina egna speciella utgåva lastbilar. Chevrolet Silverado hade presenterat en Super Sport, eller SS, paket med styvare fjädring, speciell exteriör badging och en prestanda motor. Den Silverado SS, dock inte för närvarande erbjuds. Ford producerar sin Harley-Davidson edition med motorcykeln företagets logotyp tryckt på utsidan av lastbilen och en mängd andra prestanda funktioner. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140531.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.