GMC Trucks Historia

Max Grabowsky bildade Rapid Motor Vehicle Co 1902 med idén att göra kommersiella dragande lastbilar. Mer än 100 år senare, är Grabowsky bolag, som nu är känd i hela världen som GMC, en av de största globala tillverkare av lastbilar i alla former och storlekar. Det anses vara den high-end och professionella lastbil linje för General Motors bilvärlden. Bildandet av GMC Trucks

General Motors köpte Grabowsky 1909 med idén att göra sina egna lastbilar. År 1911 köpte GM ut Reliance motorer och avtäckte GMC Trucks för allmänheten nästa år. Bilarna var inte en initial framgång, men började växa i betydelse genom en serie av publicitet stunts inklusive en 1916 längdskidåkning resa. Samma år GMC lastbilar användes först av den amerikanska armén. Under den tiden gick lastbilen engineering långsamt från tidigare Reliance anställda till GM anställda.
Tidiga Stilar och tillväxt

kapaciteten hos de tidiga lastbilar exploderade på 1910-talet och '20s från mindre än ett ton till 10 ton. Bilarna var fokuserade på uthållighet och inte komfort. Första världskriget var ett stort genombrott för företaget eftersom 90 procent av de sålda fordonen gick till den amerikanska regeringen mellan 1917 och 1919. Det skulle komma till nytta i framtiden.
Världskriget

GMC fortsatte att utvecklas sina modeller och storleken på sina lastbilar under 1930 samt som fortsatt arbete med militären. Uppkomsten av andra världskriget spetsade produktion, och med 1942 alla GMC Trucks skulle till krigsinsatsen. Företaget vann "E-Award" 1944 för excellens i krigsinsatsen.
Efterkrigstidens

Saker fick lite hektiskt efter kriget. Knappt hade produktionen startade på civila fordon än gjorde arbetare strejkar för sex månader i 1946. Men vid slutet av årtiondet hade företaget mer än 75 modeller i produktion.
The Swell Years

1950 och 60-talet förde fortsatt tillväxt från GMC Truck eftersom dess fordon blev större och mer innovativ. Vans, tidiga stadsjeepar och traktorer blev en del av GMC linjen under denna epok. Genom 1968, var GMC den tredje största lastbil säljare på jorden.
Förändringen av Lastvagnar Till Salu

1980 och 90-talen förde en hel del förändringar för GMC som Det slogs stigande produktionskostnader och utländsk konkurrens. Bolaget trädde den kompakta pickup marknaden under denna epok och fokuserat hårt på branding. Till exempel var GMC Truck officiell lastbil av 1984 års OS. År 1988, slutade det produktionen av sina tunga lastbilar. År 1996, var ordet "Truck" sjunkit som en del av GMC varumärke i ett försök att öka försäljningen. Några av
Models

de mer välkända GMC Trucks modeller inkluderar Jimmy, Suburban, Sierra, Tracker och Yukon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140487.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.