Hur Shift en Mack lastbil överföring

Mack Trucks använder sändningar från flera olika tillverkare så lastbil köpare kan mer matcha lastbil till jobbet. Lastbilar som används av en specialiserad dumprar av mycket tung utrustning, behöver en mängd olika växlar framåt för att hålla motorns varvtal i effektklass. Den allmänna tekniken för att flytta all överföring är liknande, så kommer lära sig att flytta någon av dem gör det möjligt för föraren att lära sig grunderna i skiftande andra. Instruktioner
1

Starta motorn och låt motorn värmas medan lufttrycket byggs till operativa nivåer.
2

Se utbudet väljaren är i "Låg" position. Försök att köra iväg med en överföring i "Hög" intervall kan skada transmissionen eller drivlinan.
3

Trampa ner kopplingspedalen helt och växla transmissionen i den första växelläget. Denna position kommer att betecknas med ett "1" på växel diagram eller på växelspaken dekal som kan vara på toppen av växelspaksknoppen. Detta är inte "Låg" eller "Låg Låg". Dessa växellägen används bara för att börja med extremt tunga laster.
4

Håll ner bromspedalen och tryck in parkeringsbromsen frikopplingsvredet. När parkeringsbromsen är helt frigörs långsamt släpper bromspedalen och kopplingspedalen samtidigt. Tryck inte på gaspedalen. Motorn har vridmoment nog att starta trucken rör sig utan någon ökning av gasspjällsläge så länge kopplingen inte släpps för fort. Det kommer inte att vara nödvändigt att fjäder kopplingen, släppa det bör vara en flytande rörelse. Börja trycka på gaspedalen för att öka motorns varvtal när trucken börjar röra.
5

Titta på varvräknaren och lyssna på motorn när bilen börjar röra sig. När motorns varvtal har nått cirka 2000 rpm, släpp gasen samtidigt som du trycker in på kopplingen. Tryck inte pedalen längre än vad som är nödvändigt för att frikoppla kopplingen.
6

Flytta växelspaken till neutralläge och släpp upp kopplingspedalen. Tryck omedelbart på kopplingspedalen ner igen när du flyttar växelspaken till andra växeln. Låt inte motorns varvtal sjunka under 1300 rpm.
7

Upprepa stegen för att växla transmissionen genom fjärde växeln. Innan växling av fjärde växeln höja intervallet knappen till "Hög" läge. Efter höjning av skifte knappen tillbaka till "First" växelläge med samma dubbla kramade teknik. Det är nu femte växeln.
8

Shift transmissionen genom de återstående kugghjulen samtidigt alltid hålla ett öga på varvräknaren att upprätthålla rätt intervall hastighet.
9

Spara slitage på trucken bromsar och att få bättre kontroll genom nedväxling genom växlarna när bromsa eller stoppa. Bibehåll RPM inom samma intervall som när upp-växling.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140485.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.