Hur Shift en 10-Speed ​​Semi Truck

Att köra en halv lastbil kan ganska komplicerat. När du kliver in i hytten på ett av dessa monster du kan vara desorienterade av alla mätare, knappar och switchar. Dessa lastbilar fungerar som bilar, men har möjlighet att övervaka varje aspekt av verksamheten. Den mest utmanande delen är växling på en lastbil med 10 hastigheter. Saker du behöver
Semi lastbil med en 10-växlad växellåda
Visa fler instruktioner
Växling en tio Speed ​​Transmission
1

Engagera kopplingspedalen. Kopplingen är pedalen till vänster. Använd din vänstra fot för att engagera. Var noga kopplingen pressas mot golvet. Som kommer att lämna din högra fot att driva gaspedalen och bromspedalen.
2

Se till semi är i neutralläge. Neutral är i mitten av reglaget. Du kommer att ha inches av fritt spel vänster och höger. Starta aldrig på första växeln, detta redskap bör användas endast för att dra ut ur vittrade områden där Traction är avgörande
3

Veva lastbilen upp.. Vissa lastbilar måste vrida om nyckeln och vissa kräver att trycka på en knapp.
4

Lossa parkeringsbromsen. Luftbroms lastbilar har en gul knopp på instrumentbrädan som måste tryckas i.
5

Placera trucken på tvåans växel. Flytta reglaget hela vägen till vänster och nedåt.
6

Tryck ner gaspedalen ned när du drar bort foten från kopplingspedalen. Denna åtgärd är precis som att driva en manuell växellåda i en bil. Koppla ur kopplingen som du känner bilen accelererar. Koppla inte kopplingen vid växling.
7

Shift växlar när motorn tonhöjden blir starkare. RPM mätare på instrumentbrädan kommer att stiga förbi 5-6000 RPM. Du ska flytta när mätaren blir högre än 5 tusen.
8

Shift till sjätte växeln genom att föra reglaget tillbaka till första växelläget. Leta reda på strömbrytaren på växelspaken. Omkopplaren kommer att ha upp-och nedåtgående rörelse. Nedfällt läge är för de lägre växlarna och det övre läget är för de högre växlarna.
9

Titta din RPM mätare och lyssna på vinden i motorn kommer att berätta när du ska nedväxling. Bara föra växelspaken från högre växel till nästa lägre. Du kan tala om detta är engagerande korrekt eftersom det kommer att vara enkelt att placera växeln i rätt växel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140482.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.