Hur man installerar en Ford Diesel avgassystem

En bra anledning att uppgradera en Ford diesel avgassystem är att du vill få mer effekt och vridmoment ur din Ford lastbil. Du vill blåsa tjock svart rök ur avgasröret och du inte vill bränna upp motorn när du gör. Fördelen kommer från de extra avgaser du kan trycka ut innan tornar upp värmen på motorn. Uppgradera till en större diameter avgassystem om dina planer är att öka prestandan på ett lager Power Stroke diesel från Ford. Saker du behöver
Cat-back avgassystem
olja /smörjmedel
Ordet jack
Jack står
Sågar-all
mutterdragare
Skruvmejsel
Visa mer Instruktioner
1

Höj lastbilen så att du har lätt tillgång till hela underredet på bilen. Lyft med en domkraft till en höjd som du kan få under lastbilen och arbete. Sänk vikten av lastbilen på fyra pallbockar placeras under ramskenorna att stödja vikten av lastbilen säkert på plats under avlägsnandet av den gamla avgassystemet och installationen av den nya uppgraderade, avgaser.
2

Lossa de katalytiska bultarna omvandlare fläns och fria främre avgasrör från baksidan av avgasrör och ljuddämpare slang (cat-back). Ta bort flänsen s fästbultar och hålla åt sidan. Baksidan av avgaserna nu separeras från fronten, och hänger från dess avgaser hängare belägna utmed längden av den befintliga avgasröret. Leta varje hängare som du gör dig vägen till avgasröret av avgaser. Addera 3

Skär befintliga avgas röret vid en punkt före den sista avgassystem hängare. Snittet bör göras så att även efter att röret har kapats hela vägen igenom, är bitarna fortfarande upphängd i sina individuella galgar. Kapning avgasröret utanför första är viktigt eftersom det är en pjäs som måste utarbetas över axeln och har en stor böj i det gör det svårt att manipulera.
4

Smörj avgassystem hängare kommer olja. Dessa hängare har en armatur med en konformad ände som håller avgaserna från att glida av änden av hangaren. Den avgasrör har en arm med ett rör som glider över den koniska form till hängare som håller den på plats. Avgassystemet arm och röret är fodrad med gummi för att absorbera stötar. Smörj gamla avgasröret och dra avgas arm av hangaren för att frigöra avgasröret som har skurits loss från resten av avgaserna. Manövrera avgasröret över bakaxeln och släpper från under lastbilen. Återanvänd vid kassering.
5

Flytta under lastbilen till nästa avgassystem hängare. Upprepa samma process för att skära av avgaserna på en plats där pjäsen kommer fortfarande hänger på plats efter snittet har gjorts. Smörj avgassystem hängare med olja och dra avgasröret fria från hangaren. Fortsätt att skära, olja, och ta bort resten av halvsats avgassystemet som ersätts. Bitarna bör omfatta avgasröret avgasröret med ljuddämparen, och mid-systemet rökgasslang.
6

Häng nya cat-back avgassystem under lastbilen med galgar fabrik avgassystem och lite olja att driva de nya avgas armarna och rör med gummi foder på den befintliga Ford avgassystem hängare. Starta från avgasröret, manövrera rören över bakaxeln och hänga. Ljuddämpare och mid-systemet kommer att hängas sedan anslutas med avgaser band som fäster varje ände tillsammans.
7

Håll varje pipa korsningen tillsammans end-to-end och slå in den med ett avgassystem band med två säkra fästen . Vrid fästena medurs. Använd en fram och tillbaka åtdragning teknik för att få en jämn applicering av tryck runt de två rören och flytta till nästa korsning. Det rekommenderade vridmomentet för avgaser band är cirka trettio pounds av trycket. Detta möjliggör en säker tätning utan och böja eller skada den rörledning som skulle kunna resultera i en framtida avgaser läcka.
8

Anslut cat-back avgassystem till de befintliga katalysatorer med den nya flänsände av den uppgraderade avgassystemet ansluter till den befintliga flänsen av de nuvarande katalysatorer. Byt ut alla avgaser packning som kan ha använts för att täta avgassystem till omvandlarna och dra åt flänsen fästskruvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140469.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.