Historien om Volvo Lastvagnar

Den Sverige-baserade Volvokoncernen, förälder till Volvo Lastvagnar, har varit en framgångsrik lastbilstillverkare i mer än 80 år, att bygga ett brett utbud av tunga lastbilar som används främst för fjärrtransporter användningsområden. Det har skapat allianser med flera andra europeiska, amerikanska och japanska lastbil beslutsfattare att öka sin globala marknadsandel. Tidiga Fordon Till Salu

Även Volvo utvecklat en rad av bilar tillsammans med lastbilar, var företagets 1928 LV Serie I lastbilen en omedelbar succé.
Efterkrigstiden Boom

Volvo lastbil försäljningen skjutit i höjden i slutet av andra världskriget på grund av den uppdämda efterfrågan på tunga fordon, men bara två år senare började företaget producera fler bilar än lastbilar.


Militär Använder

Mellan 1959 och 1961 började den svenska armén använder Laplander L3314 lastbilar, som framåt var kontrollerar fordon som kommer i antingen en sluten hytt, halv-hytt eller öppen hytt.

Safety Design

Företaget började bygga sitt rykte för säkerhet med 1977-1993 F10 och F12 serie som innehöll en speciell "skyddshytt" med betoning på ergonomiska egenskaper.
Typer

1980 Volvo köpte de ruinerade vita lastbilar, och sju år senare köpte rättigheterna till General Motors tunga lastbilar att bli WHITEGMC, som 1997 var döptes Volvo.
Partnerskap

Allianser inkluderar USA-byggda Mack Trucks, Renault i Frankrike och UD Trucks, som ägs av Nissan.

Fun Fact

Volvo år 2009 tillverkar mer än 100.000 bilar per år i hela världen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140467.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.