Historien om 1953 Dodge Pickup

Den 1953 Dodge pickup är den sista av de vanligen kallas "Pilothouse cab" lastbilar byggda mellan 1948 och 1953. Denna lastbil kom i många olika modeller och var en favorit av den amerikanska armén för sin multi-purpose applikationer. Dess design var mer konservativ än Ford, Chevrolet och Studebaker, som alla kom ut med nya modeller 1948, men det överträffade i säkerhetsfunktioner och prestanda. Historia

Liksom sina konkurrenter, kom Dodge ut med sin efterkrigstidens rad av lastbilar och bilar 1948. Men medan konkurrenterna fokuserade på kropp design, fokuserade Dodge mer på prestanda genom att flytta de främre axlarna tillbaka ca 8 inches och föra motorn närmare näsan för att flytta lasten framåt, vilket ger en ökad lastkapacitet.

Betydelse

Dodge också lägga tonvikten på säkerhet med sin "Pilothouse Safety Cab" som höjde baksätet i hytten för att ge bättre sikt, men det gav också lastbilen en styltiga, mer upprätt ser.
Funktion

lastbil linjen erbjöds som budbilar, pickups, militärfordon, bussar skolan, brandbilar och all-terrain vägarbetare .
Typer

1953 Dodge är en B-serie modellen varierade från en 1/2- till 2 ¾-tons chassi som används för särskilda lätta behov. Addera Funktioner

Lastbilar av eran hade typisk hård fjädring för att hantera tunga laster, men B-serien kom med tunga stötdämpare och mer flexibla fjädrar att ge en bekvämare och mjukare åktur.
Storlek

1953 1-tons versionerna drevs av en 230-kubik-tums 6-cylindrig motor som genererar 102 hästkrafter , medan 1/2-tons hade en 218-kubik-tums version för 95 hästkrafter.
Fun Fakta

skogvaktare, grupper bevarande och ranchägare valde typiskt Dodge 1-tons chassi att bygga pensel-clearing fordon med en särskild skopa eller galler framför kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140460.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.