Historia av GMC Sierra

Om GMC Sierra pickup anses bror till Chevrolet Silverado, då är det mer korrekt att beskriva det som en försummad syskon, som de mer populära Silverado får det mesta av uppmärksamheten från köparna. GMC var tänkt som en mer förfinad lastbil med lyxiga alternativ som inte finns på Chevrolet-modellen, men med åren Silverado började med samma uppdrag, tills både lastbilar blev identiska förutom badging. Historia

Sierra har funnits ungefär sedan Silverado debuterade som C /K pickup 1960, och både lastbilar presenterade Silverado och Sierra emblem 1962, tills produktionen upphörde 1999. General Motors nylanserade Sierra och Silverado linjer under 2003.
Betydelse

Sierra var sällsynt pickup som inte byggde på en bildesign. Den fungerade som en lyx-stil version av arbetshäst Silverado, ett koncept ignoreras av konkurrenterna Ford och Dodge.
Funktion

GMC Sierra är fortfarande först och främst ett fordon som utför kroppsarbete för helgen snickaren eller mer ansträngande arbete på en byggarbetsplats.
Typer

Sierra Classic Hybrid debuterade 2005, och den grundläggande linjen börjar med Sierra, därefter går vidare med olika motor, kropp och inre alternativ för Sierra Grande och High Sierra, med det största alternativet paketet reserverad för Sierra Classic.
Funktioner

ett alternativ för 1978 fyra-hjulsdrivna modellerna var Desert Fox-paketet, som innehöll en störtbåge med lampor, monterade en främre borste vakt på sängen och sport-stil hjul.

Storlek

standard 2009 GMC Sierra 1500 har en 119-tums hjulbas och drivs av en 4,8-liters, 8-cylindrig motor som genererar 295 hästkrafter.

Fun Fakta

Skådespelare Lee Majors körde en GMC Sierra pickup med en örn avbildad på sin huva på 1980-talet tv-show "The Fall Guy." Addera

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140454.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.