Vad finns olika klasser av lastbilar?

Truck klassificeringar falla i 8 typer, eller klasser, allt från lätta lastbilar, såsom kompakta Toyota Tacoma, till Kenworth och internationella traktor med släp för fjärr-arbete. De vanligaste lastbilar på vägarna är klass 1 till 3, och används antingen för ljus arbetskraft eller passagerartransporter. Historia

Sedan starten av standard lastbil, har lastkapacitet rangordnats på ½ ton, ¾ ton, 1 ton och bortom. Men under årtionden kapaciteten har ökat, vilket gör beteckningarna felaktig. Det amerikanska Department of Transportation och Federal Highway Administration etablerade standarder för att klassificera lastbilar för säkerhet och reglering ändamål.
Betydelse

Varje klassificering ställer särskilda krav på fordon, t.ex. kräver bara en vanlig körkort att driva Klass 1 till 6 fordon, medan klass 7 och 8 lastbilar kräver speciella färdigheter och en kommersiell körkort.
Funktion

Varje klass av lastbil avgör hur mycket fordon registreringsavgifter och skatter tillämpas på ägaren, och högre kategorier placerar särskild inspektion och säkerhetsstandarder på tunga modeller.
Storlek

En Ford Ranger pickup betecknas en klass 1 eftersom den väger mindre än 6000 kg., medan Ford F-250, som väger mellan 6.000 och 10.000 pund., kommer under klass 2 beteckningen.

Typer

Dieseldrivna Freightliner, vita och internationella lastbilar arbetar typiskt i klass 8 kategorin och har en cab-over-motor semitrailer konfiguration för långdistans.

Identification

Detaljer om lastkapacitet av en lastbil kan hittas på en stålplatta fastnitad på insidan förarsidan dörrkarmen.
Effekter

Många delar av Förenta staterna begränsa viss klassificering av lastbilar till särskilda flyglinjer, med klass 7 och 8 fordon inte tillåts på vissa sträckor i tätort, medan klass 1 till 6 fordon inte kan tillåtas särskilda körfält på motorväg avsatt för större fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140451.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.