Hur till Ändra EGR-ventiler på Volvo D12 Diesel Engine

Om du äger en Volvo D12 dieselmotor ni förmodligen redan vet EGR-ventiler är den första att gå. Låt mig visa dig symptomen för dåliga ventiler och förfarandet för att ändra dem. Saker du behöver Review, en metrisk socket set, slipsar zip, samt en plats att sätta dräneras kylvätska.
Visa fler instruktioner
1

Första symptomen, Om du märker en plötslig förlust av makt speciellt i lutningar, kraftig rök från avgasrör och eventuellt en check engine ljus dina EGR-ventiler förmodligen bara lite dammet. Om du ändrar bränslefilter och inspektera turbon och problemet fortfarande existerar är jag nästan säker på sin era ventiler.
2

att ersätta, först tappa ur kylvätskan ur systemet och lossa batterikablarna. Ventilerna är placerade på den högra sidan av motorn fäst vid avgasgrenröret strax ovanför turbo, det finns två av dem. Ta bort luftfiltret bostäder, mellanrör och stänkskyddet för åtkomst till ventiler. Koppla kylvätskeledningarna från ventiler och lossa klämmorna förenade rör till ventiler och ventiler till grenröret. Avlägsna värmeskölden och följ ventil kablar till den vänstra sidan av motorn där de ansluter bakom generatorn. Ta generatorn och koppla ledningarna. Lyft försiktigt ut ventiler och ledningar.
3

Installera den nya ventilerna en åt gången med ventilen närmast framför motorn vara nummer 1 och en bak nummer 2 . Clamp ventiler på grenröret och dra sedan tillbaka kylmedelsledningarna och värmesköld. Installera nya rör på ventiler. Route ventil trådar över främre delen av motorn till pluggar på vänster sida av motorn och koppla in Refill kylvätska till rätt nivå i behållaren. starta motorn och låt kylvätska temp bygga till ca 150 grader, om du hör inga avgaser läcker jobbet är gjort, gå vidare och installera luftfiltret bostäder och stänkskyddet och ta en testkörning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140450.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.