Hur Shift en Big Rig

Överföring på en stor rigg har 9 till 18 växlar med vanligast på flotta lastbilar är den 13 hastighet. Den skiftande mönstret liknar en standard-H, men växelspaken positionerna sätta lastbil överföring till olika växlar baserade på skiftet valda området. Konstanta varvtal justeringar krävs också att växla utan att mala dem på en 18 Wheeler. Drivrutiner behärska konsten att flytta en manuell lastbil överföring genom professionell instruktion och engagerade praxis. Instruktioner
1

Steg på kopplingen och växelspaken till friläge i mitten av inställningen. Kontrollera att armen rör sig fritt från sida till sida för att vara säker på att det är i neutralläge innan trucken.
2

Ställ intervallet väljaren ovanpå skiftenheten vredet till den låga positionen. Tryck ner koppling och övergång till "Lo" växel genom att dra spaken nedåt och hela vägen till vänster när start från ett fullständigt stopp med ett tungt släp i släptåg. Låt från kopplingspedalen när du trycker ned gaspedalen för att gå framåt. Addera 3

Trampa ner kopplingen och växla upp till neutralläge, skjut spaken åt höger tills den är i mittläge och driva upp för att komma till första växeln. Växla till den andra genom att trycka ner kopplingen och dra spaken rakt nedåt. Växla upp till neutralläge, trycker man spaken så långt åt höger som möjligt och dra tillbaka ner för att nå tredje växeln. Tryck spaken rakt upp för att komma in i fjärde växeln.
4

Ändra intervallet väljaren till den höga inställningen genom att trycka den framåt. Flytta spaken till samma övre mittläget används för första växeln för att komma in i femte växeln. Spaken positionen för första växeln blir femmans växel när utbudet väljaren är på "Hej" inställningen. Växla rakt tillbaka ner för sjätte, sedan upp till neutral, över och ner för sjunde och rakt upp till åttonde.
5

Flytta spaken i övre mittläget för första och femte växeln och vända den djupa minskning spak, eller splitter på vänster sida av shifter ratten framåt i "Hej" inställningen läge och låt från gaspedalen. Lastbilen överföringen kommer att flytta in i nionde växeln. Växla rakt ned i den andra /sjätte växeln plats och vända den djupa minskningen spaken mot dig till "Low" läge för 10th redskap. Positionen för tredje och sjunde redskap blir 11th redskap och platsen för fjärde och åttonde blir 12th växel genom att flytta in i dessa positioner och flytta splitter. Ställ splitter framåt för överväxeln i växel du använder för cruising. De högre växlarna är endast nödvändigt för motorvägar med mycket höga hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140439.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.