Hur man installerar Framhjulslager på en 1968 Chevy Truck

Byta hjullager på en '68 Chevy truck kräver ett par specialitet verktyg. Dessa är ett lagerfett packning verktyg och en tätning avdragare. Hjullagren har ett inre och ett yttre lager. Det inre lagret är hålls på plats av en tätning som håller fettet som finns i rotorn. Saker du behöver sälja Grease Hjullager förpackning Tool Review Seal avdragare
Jack och står
Tänger sälja Grease rag
Lug skiftnyckel
Standard Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Bryt muttrarna löst på framhjulet. Placera golvet jack under den främre nedre länkarm och höja fordonet tills däcket är igång. Placera domkraften under lastbilen.
2

Ta bort muttrarna och sedan hjulet och lägg dem åt sidan.
3

Ta bort skruvarna som håller bromsen bromsok till fästet. Ta bort bromsklossarna och skruvsäkringssystem bromsok fästet till navet. Ta bort fästet.
4

Ta bort dammskyddet från rotorn. Ta bort sprinten och slottet Mutterskydd. Håll rotorn och ta bort slott mutter och bricka från rotorn. Skjut rotorn off, försiktigt så att inte ärret spindeln.
5

Placera rotorn framsidan nedåt på en ren arbetsyta. Ta bort den inre lagertätningen hjälp tätningen avdragare genom att bända tätningen ut ur rotorn. Ta det inre lagret.
6

Placera det nya lagret i fett förpackning verktyget och tryck ned luckan, trycka in fett i lagret. Placera lagret i rotorn. Installera den nya lagertätningen genom att placera tätningen på rotorn och med en bit kartong för att trycka tätningen jämnt i rotorn tills tätningen ligger an mot rotorn.
7

Placera det yttre lagret i fettet packning verktyg och upprepa packning proceduren.
8

Håll rotorn jämnt och installera det på spindeln. Skjut det yttre lagret på axeln och skjut lagret i rotorn. Installera slottet mutter och bricka. När slottet muttern träffar yttre lagret, vicka rotorn för att se till att lagret sitter infälld i rotorn. Dra inte åt kronmuttern. Vrid den tills det är ordentligt.
9

Installera kronmuttern mössa och saxpinne. Vik ändarna på sprinten över spindeln. Sätt tillbaka dammskyddet, bromsok mount, bromsbelägg och bromsok. Fäst dem på plats.
10

tillbaka hjulet och lug nötter, vilket gör att de är säkra.
11

Avlägsna domkraften och lägre lastbilen hela vägen ner . Kontrollera hjulmuttrarna för att se till att de är täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140436.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.