Hur du ändrar lastbilsdäck

Däck tillåter dig att säkert köra lastbilar och andra motorfordon vid höga hastigheter samtidigt bibehålla kontrollen. Däck åstadkomma detta genom en kombination av de material de är gjorda av och luften de är fyllda med, i egenskap av en kudde och tillhandahålla dragkraft. Ibland däck kan gå platt eller "blåsa ut" gör du inte din bil körs säkert. När detta händer kan du ändra ditt lastbilsdäck med ett reservdäck. Saker du behöver
reservdäck
Jack
Lugwrench
Stor sten eller hjul kil
Visa fler instruktioner
1

Placera din lastbil i park och dra åt parkeringsbromsen. Om inte på plan mark plats en stor sten eller hjul kil bakom en back däck mot nedåtgående linje av vägen.
2

Placera domkraften i rätt läge och lyfta upp det tills det är säkert under lastbilen . Lyft inte trucken från marken. Se till att din jack bas är platt på marken. Se din bruksanvisning för korrekt jack placeringen för din lastbil.
3

bort navkapseln locket på däcket genom att bända loss den med den platta änden av din lug skiftnyckel. Om din rörtång inte har en platt ände, kan en platt skruvmejsel fungera som ett substitut.
4

Lossa muttrarna med din lug skiftnyckel medan fordonet är fortfarande på marken. Om en tappmuttem inte lossnar lätt kan du använda din fot för att tillämpa extra press på rörtång att "bryta" tappmuttem. Ta inte bort muttrarna gång lossnade.
5

Höj bil med din jack tills punktering är helt från marken.
6

Avlägsna muttrarna med den rörtång och lagra dem i punktering s navkapsel för förvaring.
7

Avlägsna punktering och ställ den åt sidan.
8

Placera reservdäcket på hjulet genom att matcha upp hålen på däcket till hjulbultar, då glider däcket på.
9

Placera muttrarna på däcket och använda fingrarna för att dra åt dem tillräckligt så de stannar på hjulet dubbar.
10

Välj en lug nut och, med hjälp av rörtång, dra åt den ordentligt. Medsols runt hjulet, hoppa över nästa tappmuttem och dra åt ena efter det. Fortsätt i detta mönster tills alla muttrarna är åtdragna.
11

Sänk din lastbil till marken med domkraft. Dra åt muttrarna för att slutföra din däckbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140422.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.