Hur man byter Starter för en 2000 Ford F-150 Med Stöldskydd

Den 2000 Ford F-150 har ett passivt stöldskydd utrustad på de flesta modeller på fabriken. Detta system förhindrar F-150 från att starta utan ordentlig nyckel, programmerad till en transponder i instrumentbrädan på lastbilen. Då detta system avbryter startkretsen om inte nyckeln är närvarande har det ingen betydelse för den faktiska startmotorn själv. Om du har grundläggande bilreparationer färdigheter, kan du byta startmotorn på en 2000 Ford F-150 på under en timme. Saker du behöver
Batteri skiftnyckel
Ordet jack
Jack står (3) katalog Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och skruva isär den negativa batterikabeln från batteriet med ett batteri skiftnyckel. Se till att skjuta kabeländen från batteriet så att den inte kan kontakta batteripolen när du byter startmotorn.
2

Rulla domkraft under F-150: s front och lyfta lastbilen med jack. Placera pallbockar under ramen på varje sida och sedan sänka F-150 på dem.
3

krypa under F-150 med socket set och tredje stödbenet. Unbolt ledningarna från baksidan av startapparaten. Starter fästen på sidan av motorn, bredvid överföring bell bostäder.
4

stödja vikten av startpaket med stödbenet medan du bort startapparaten bultar med socket set.

5

Dra i startsnöret försiktigt ut sedan infoga den nya startmotorn på omvänt sätt för borttagning. Fortsätt att använda stödbenet för att stödja starter vikt.
6

Håll den nya startapparaten på plats och gänga bultarna för hand. Dra åt bultarna med socket set, komma ihåg att aldrig låta startmotorn hänga på lösa bultar.
7

Återkoppla starter ledningar i baksidan av borttagning. Sänk F-150 av domkraften står med ordet jack. Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol med batteriet skiftnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140412.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.