Lyft Gate Safety

En lift gate är en plattform och motor är ansluten på baksidan av en lastbil som flyttar tunga laster från marken in i lastbilen eller från lastbil till marken. Kommersiella åkerier använder lyft grindar för att hjälpa till med lastning och lossning av sina lastbilar. De tjänar ett viktigt syfte, men du måste använda dem med försiktighet. Identifiering

Lift grindar är gjorda mestadels av metall och består av en plattform, hus och spår. De har också ett batteri kabel och en brytare för att höja och sänka plattformen. En hiss grind använder ett hydraulaggregat och cylinder i sin verksamhet.
Funktioner

Vanliga säkerhetsfunktioner lyft grindar inkluderar en tryckkompenserad flöde ventil för att styra härkomst plattformen och ett nära säkerhetsventil för att förhindra att plattformen från stängning vid belastning. En annan säkerhetsfunktion är brytare som skär ström från batteriet i händelse av en kortslutning.
Överväganden

Lift grindar är kraftfulla och Endast utbildad personal skall driva dem. Om lasten är för tung för hissen gate, kan hissen misslyckas och orsaka att lasten faller. Trucken kan rulla om det inte är i parken eller säkert bromsas när du använder hissen gate, vilket gör att lasten välter eller faller. Ridning en hiss grind kan vara farligt också.
Skador och skadeförebyggande

Operativsystem en hiss grind ordentligt kan förhindra skador på lasten och skada föraren eller andra nära hissen gate. För att förhindra fel på hissen gate, inte överbelasta plattformen och hålla lasten centrerad och i balans. Håll området runt hissen gate tydliga från föremål och andra personer som kan fångas i den. Inte åka lift gate eller köra en gaffeltruck på plattformen.
Varning

Använda en hiss grind för något annat ändamål än för att lasta och lossa gods kan orsaka skada eller dödsfall. Använd aldrig en lift gate som en domkraft eller att dra eller skjuta andra objekt. En hiss grind är inte avsedd för att ploga snö eller att klippa eller bryta andra objekt. Plattformen ska aldrig vara öppet medan fordonet är i rörelse. Hissen gate bör inspekteras dagligen för att säkerställa att det inte finns några dolda skador på mekaniken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140401.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.