Vilka är farorna med Liners Pickup säng?

Nya pickup lastbilar kommer med ofodrade sängar. Eftersom sängarna är avsedda för dragande, folk köper ofta sängen liners för att skydda lacken. Liners kommer i en mängd olika typer och kosta allt från hundratals till tusentals dollar. Medan sängen liners tjänar till att skydda den säng färg och yta från bucklor, det finns potentiella faror i samband med att installera dem. Typer
p Det finns två huvudsakliga typer av pickup säng liners: spray-on och drop-in. Spray-on sängen liners är gjorda av en typ av plast som kallas polyuretan (PU), som sprutas in i botten av lastbilen för att ge en skyddande beläggning på färgen och för att förhindra bucklor, repor och missfärgningar.

Drop-in sängen liners är hårda skal av plast. De är prefabricerade för att passa in i de sängar av pickuper. Ibland är monterade på eller under sängen järnväg med små bultar eller skruvar, andra gånger de bara "föll i."

Du kan också köpa skräddarsydda liners, som kan göras av diamant-platta, aluminium eller trä. Addera Spray-On Faror

När spray-on liners som tillämpas på lastbil sängar, är PU fortfarande instabil. PU innehåller isocyanater, som är skadliga om de kommer i kontakt med huden eller vid inandning. Du måste bära andningsskydd, skyddskläder och handskar för att förhindra kontaminering. Om du inte är ordentligt klädd, kan du uppleva ögon-eller hudirritation, andningssvårigheter, astmaliknande symtom, andningsproblem och även död.
Drop-In Faror

De huvudsakliga faror med drop-in sängen liners är för konsumenten. Dessa är ofta de minst kostsamma sängen liners, men det finns ofta ett problem med felaktig passform, vilket lämnar utrymme mellan fodret och sängen av pickup. Om vatten sipprar i, över tiden sängen av lastbilen kan rosta och /eller förlora färg. Dessutom, om en drop-in sängen liner inte monteras korrekt på märke och modell av pickup, kan det flyga potentiellt ur bilen medan lastbilen är i rörelse eller, mer allmänt, bryta av upprepad stress eller press på lös ställen i sängen.
Konsument Tips
p Om du är orolig för de potentiella farorna med liners pickup säng, bedöma om du behöver en. De flesta människor får pickups att transportera saker i sängen. Fråga dig själv om du verkligen behöver sängen av lastbilen vara ren och buckla-free. Om du inte planerar dragande mycket i flaket och enkelt som att köra lastbil, då du inte behöver installera en säng liner. Kom också ihåg att en säng liner inte fullständigt skyddar flaket ändå. Bucklor, repor, missfärgningar och rost är fortfarande fullt möjligt, även med en liner.
Fördelar

sängen liners har några faror, de är en bra investering om du har valt och korrekt installerade. De upprätthålla värdet och skick lastbil och, vissa skulle säga, göra trucken mer attraktiv för återförsäljning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140390.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.