Lastbilsdäck Vs. Trailer Tire

över vägen lastbilar har oftast minst 18 däck, men kan ha så mycket som 28 eller tom 30 i vissa situationer. Var och en av dessa gummi munkar bildar en viktig länk till vägen, ingen mer så än de på den främre styraxel. Inte bara styraxeln göra något de andra inte (styra trucken), är de bara satt ombord utan en redundant däck för att kompensera för en punktering. Däck Grunderna

federalt sett finns det bara två typer av däck: styr-Drivaxel /tandem. Du kan använda ett styrhjul på en drivaxel eller släp, men aldrig tvärtom. Traditionellt har enbilsåkare och små åkerier används tandem (trailer) och däck kör omväxlande, men den nuvarande trenden är specialdäck för släp och kör applikationer. Addera regummering

traktor-trailer däck är lika robust som gummi på vägen, däckets sidovägg och kropp kan pågå i årtionden när väl underhållna. Dock kommer slitbanan själv slits ut långt innan dess. Lastbilsdäck är konstruerade från början att ha löstagbara slitbanan, vilket regummering specialister kan skala bort för att ersätta med nya lager. Radial lastbilsdäck kan se så många som fem regummering under sin livslängd. Däremot kan regummerade faller lätt sönder och sprida sina nya skor under konstant användning, vilket är varför det är olagligt att någonsin sätta en ny slitbana på en styraxel.
Wear

Enligt Federal Motor Carrier Standards, kan en släpvagn eller drivhjul ha så lite som 2/32 av en tum av slitbanan innan de måste bytas ut eller regummeras. Steer däcken måste ha minst 4/32 slitbanan, vilket är anledningen till den enda gången du någonsin kommer se en styrhjul på en enhet eller tandem axel när den bärs förbi 4/32 mark. Många ägare operatörer kommer att ersätta gamla släpvagn däck med slitna styrande hjulen, vilket skulle kunna ha en annan 200.000 miles av liv i dem innan de bär att 2 sista /32 tum.
Lug vs Ribbed

Den enda stora skillnaden mellan driv-och släpvagn däck kommer ner till en fråga om personlig preferens. Ribbade mönsterdjup mönster (som har flera stora "revben" av gummi som kör ner i mitten av slitbanan ") är street-orienterade, erbjuder överlägsen våt och torr väg dragkraft, en mjuk tyst gång och utmärkt flexibilitet för rotation. Lug däck är i huvudsak off-road-enheter avsedda för dragkraft i lera, snö och andra dåligt tillstånd. Många lastbilar använder lug däck på en av drivaxlarna för en kant i dragkraft när det behövs och räfflade däck överallt.
Single vs Dual

En viktig källa till stridigheter i dagens lastbilstransporter industrin är användningen av enstaka Superwide däck i stället för traditionella duals. sådan "super singlarna" erbjuda en icke obetydlig kant i bränsleekonomi och hållet dragkraft, och ser riktigt coolt att starta Även super singlar blir snabbt ett populärt alternativ för drivdäcken har övergången gått långsamt (nästan obefintlig) för släpvagnar Det är inte så att superwides inte är tillförlitliga,.. trailers tenderar att få passerat runt en hel del och kan så småningom behöva reparationer vid en terminal eller anläggning inte är utrustat med ett färdigt lager av superwides.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140389.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.