Tecken på en Bent Ventil 1998 Ford Ranger

Den 1998 Ford Ranger är en del av Ford Motor Companys sortiment av populära lastbilar och har en etablerad historia av tillförlitlighet. Liksom alla fordon som drivs med bensinmotorer, kan emellertid problem uppstå stilla. Några av de allvarligaste problemen med bensinmotorer som används i Ford Ranger och andra fordon kan också vara den svåraste att diagnostisera. Noggrann kontroll och behandling av eventuella symtom som kan förekomma kan hjälpa dig att identifiera dessa problem. Buller

När en ventil blir böjd sin position i förhållande till resten av ventilen tåget blir förvrängd, introducera slack och överdriven rörelse i ventilen våren och rocker-armenheten som är associerad med den böjda ventilen. Detta gör att böjda ventilen för att producera ett stationärt eller intermittent klicka eller knacka brus vid alla varvtal. I svåra fall kan ventilen komma i kontakt med andra rörliga delar och skapa högljudda knackar eller banging tongångar.
Rough kör

Bent ventilerna inte kan öppna och stänga ordentligt och kan fastna i ett delvis öppet läge. Detta orsakar den påverkade cylindern att förlora kompression och inte klarar av att korrekt dra in eller antända bränslet och luftblandningen, effektivt resulterar i en "död" cylinder där ingen förbränning sker. Detta är oftast märkt så mycket dålig tomgång och acceleration med kraftigt reducerad motoreffekt.
Baktändning

En böjd ventil kan orsaka baktändning genom avgasröret eller förgasaren, beroende på det drabbade ventilen, som antänds bränslet flyr förbi den delvis öppna ventilen och in i insugningsröret eller avgassystemet under tändningsfasen av förbrännings cykeln. En böjd ventil brukar anges när detta slå inträffar med jämna mellanrum på tomgång, eller vid måttliga varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140385.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.