Bil Vs. Traktor och släp

långtradare och bilar är konstruerade med två mycket olika filosofier i åtanke. Bilar, i stort, är utformade för att konkurrera med varandra inom ett segment. Det handlar om "vilka SUV får den bästa gas körsträcka," "som sedan är det säkraste" och "som sportbil är den mest kraftfulla." Lastbil designers är mycket begränsade när det gäller design flexibilitet. Trucken måste dra 80,000 pounds, har vissa yttermått och använda vissa typer av däck och motorer. Specifikationer.

Genomsnittlig personbil är en framhjulsdriven midsize eller kompakt väger ca 3,250 pounds, med en genomsnittlig bränsleförbrukning på 27,5 miles per gallon. Den genomsnittliga traktor-trailer är drygt 80 meter lång, 13 fot, 6 inches hög och ca 8 meter bred. Fullastad vikt för de flesta kommer in på £ 80.000. (Federalt uppdrag), vikt med ett tomt släp kan variera mellan 30.000 och 45.000 £. En Bobtail (bara lastbil utan släp) väger mellan 15.000 och 20.000 £.
Ström

genomsnittlig personbil motorn är en bränsleinsprutning fyrcylindriga om 180 cubic inches i förskjutning, som producerar cirka 200 hästkrafter. Den genomsnittliga sändningstiden är en fyra-växlad automatlåda, men alternativen varierar kraftigt från direktdrift (ingen överföring) för elbilar till kontinuerligt variabel transmission (CVT) med ingen ände på de möjliga utväxling. De flesta lastbilar använder 16,0-liters (976-kubik-tums) sexcylindriga turbodieslar producerar mellan 350 och 550 hästkrafter och använder en 10-växlad manuell eller datorstyrd manuell växellåda.
Acceleration och stoppa

Den genomsnittliga familjen bilen accelererar från noll till 60 mph på cirka åtta sekunder och kan retardera från den hastigheten inom cirka 140 meter, men vissa sportbilar (som Nissan GT-R) kan accelerera till 60 på mindre än 3,5 sekunder och göra det tillbaka till stillastående på ca 100 meter. Jämfört med sådana bilar, även en riktigt kraftfull 550 hästkrafter traktor-trailer är en slug: 0-60 på 35 sekunder med full last och 20 sekunder när den är tom. Däremot kan samma lastbil gå från noll till 60 på drygt 10 sekunder utan släp, vilket är jämförbart med många spårvagnar. Bromssträckan för en fullastad lastbil reser 60 mph genomsnitt en dyster 400-plus fötter och kan faktiskt vara värre med vikten avlägsnats.
Fuel Economy

Stora lastbilar otroligt effektivt för sin storlek. Även 6 miles per gallon (fullastad på 80,000 pounds) kanske inte verkar så mycket, måste du tänka på att bränsleförbrukningen sjunker linjärt med vikt. Ett genomsnitt 3.250 pund personbil skulle behöva genomsnitt ca 147 mpg för att matcha vikten /bränsleekonomi mellan en 6 mpg lastbil. Addera Safety

Om säkerheten är berörda , lastbilar blir mer bil-liknande varje år. Inte så länge sedan, var de låsningsfria bromsar och en enda förarsidan krockkudde lastbilens enda ytterligare säkerhetssystem utöver dess inneboende överflödig luft-bromssystem. Men nu, många nya lastbilar använder samma stabilitetskontroll och dragkraft kontrollsystem som bilar. Mercedes-spec intelligenta farthållare och bromssystem (som använder radar för att upptäcka bilar framför och bakom, vilket gör att datorn automatiskt modulera hastigheten för att hålla ett säkert avstånd) är fortfarande några år bort för lastbilar, men nästan säkert kommer att göra det till stor riggar när tekniken visar sig pålitlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140382.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.