Hur du justerar Luftbromsar på Tunga lastbilar

Lastbilar, bussar och tåg främst förlitar sig på luft för att driva bromssystemet istället för hydraulvätska system som används i bilar. Problemet med det hydrauliska vätskesystemet är att fluid kan läcka ut, vilket resulterar i snabb bromsverkan. Säkerhet är mycket viktigt på stora fordon eftersom de antingen har passagerare på dem eller är extremt tunga. Den moderna tryckluftbromssystem uppfanns av George Westinghouse och använder en tre-ventil operativsystem. Även om luften bromssystemet är ett mycket säkrare sätt att stoppa stora fordon, regelbundet underhåll och justeringar som krävs för att upprätthålla en väl fungerande av bromssystemet. Luftbroms justeringar kan utföras med vanliga verktyg. Saker du behöver
Två stoppklossar eller träklossar
Box-end skiftnyckel
Hammer
Måttband
Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Starta bilen och ladda upp luftbroms luftsystemet. Stäng av fordonet.
2 Träklossar underläggskilar är nödvändigt för att hålla bilen från att rulla.

Placera ett hjul chock på framsidan och baksidan av ett hjul för att hindra trucken från att rulla.
3

Tryck in luftbroms ratten inne i fordonet för att lossa fordonsbromsarna .
4

Leta bromsnyckeln. Det är på insidan av bromstrumman, intill axeln och hjulet församling, under lastbilen.
5

Leta justeringsbulten på baksidan av bromsnyckeln. Denna bult måste vändas för att justera bromsarna.
6 Box slut skiftnycklar

Vrid skruven medurs med en box-nyckel och titta bromsnyckeln. Om bromsnyckeln flyttas inåt eller mot framför lastbilen, är bromsbackarna skärpa till bromstrumman, vilket är vad du vill. Om bromsnyckeln flyttas utåt eller mot baksidan av lastbilen, vrid justerskruven moturs för att sträcka bromsskon till bromstrumman. Fortsätt att vrida justerskruven tills bromsbackarna är helt an mot bromstrumman.
7 Typisk hammare

Peka på kanten av bromstrumman med en hammare. Ljudet ska vara en "duns" när bromsklossarna sitter helt mot bromstrumman.
8

Vrid justerskruven ett kvarts varv motsols eller motsatt riktning som behövdes för att dra åt bromsen skor med en box-nyckel. Peka på kanten av bromstrummans med en hammare. Om det är en "ringande" ljud, är bromsarna justeras. Om ljudet är en "duns", fortsätt att vrida justeringsskruven annan kvarts varv, sedan kontrollera igen ljudet bromstrumman genom att knacka på trumman med en hammare. Upprepa denna process tills ett ringande ljud hörs från bromstrumman. Bromsen justeras.
9

Upprepa denna process för alla de bromsregulatorer som är monterade på fordonet. Dra ut på luftbroms ratten inuti
10

fordonet för att ställa fordonsbromsarna.
11

Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140381.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.