Hur man byter de främre bromsbelägg på en Dodge 1500

Den bromskloss byte process på de flesta alla Dodge 1500 fordon kräver exakt samma steg. Bromsbeläggen glider mot bromsrotorn att stoppa trucken. När bromspedalen trampas ner, orsakar bromsvätskan bromsoket cylindern att driva bromsbeläggen mot bromsskivan. När bromsok cylindern har helt komprimerad bromsbeläggen till bromsrotorn kommer truck stop. Bromsbeläggen måste bytas ut innan de blir helt slitna. Sliten bromsbelägg kan skada bromsrotorn. Saker du behöver
rörtång
Breaker bar
Ordet jack
Jack står
brytjärnet spärr
Drive, 1/2 tum
Drive uttag, standard 1/2 tums
bungee rep
Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge 1500 lastbil och skjut nödbromsen i så att trucken rullar inte. Park Dodge på en plan yta eller plan mark.
2

Lossa muttrarna från klackarna på båda framhjulen med en rörtång eller en breaker bar och en socket. Vrid muttrarna moturs för att lossa.
3

Skjut golvet jack under den främre änden av Dodge och placera domkraften under mitten av framaxeln. Sakta jack upp framför lastbilen. Placera en av domkraften under framaxeln nära förarsidan däck. Placera den andra stödbenet under framaxeln nära passagerarsidan däcket. Sakta sänka trucken på domkraften. Låt domkraften på plats under framaxeln.
4

Ta bort alla muttrarna från klackarna på båda framhjulen med rörtång eller breaker bar och en socket. Dra båda hjulen av och placera hjulen nära fronten på lastbilen.
5

Börja byta bromsbelägg på förarsidan av trucken genom att placera bromsok som är ansluten till den övre delen av bromsrotor. Den bromsoket är den komponent som komprimerar bromsbeläggens bromsrotorn. Sätt i slutet av spett i den lilla öppningen i toppen av bromsoket. Bänd bromsoket fram och tillbaka för att mjuka upp bromsoket.
6

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera de två bultarna glidstiftet upptill och botten av bromsok. Ta bort de två skruvarna glidstiftet genom att vrida bultarna moturs med 1/2-tums enhet ratchet och en vanlig standard 1/2-tums enhet socket.
7

Dra bromsoket bort av bromsen rotorn. Vira bungee rep runt den främre stöt och bromsoket. Låt bromsoket hänga från bungee rep istället för bromsledningen.
8

Dra gamla bromsbelägg ur bromsoket. Placera c-klämman in i insidan av bromsoket. Vrid långsamt Tvingfäste så att den kommer att driva bromsok cylindern i bromsoket bostäder. När det bromsok cylindern är inne i okhuset, ta bort c-klämman från bromsoket.
9

Sätt de nya bromsbeläggen i bromsoket. Se till att nya bromsbelägg är korrekt installerade i bromsoket. Sedan, packa upp bungee rep från bromsoket och den främre stöt. Ovanpå bromsrotorn
10

Placera bromsoket och matcha skjut hål Pinnbult med bromsok monteringsfäste hål . Skruva fast de två bultarna glidstiftet i hålen och dra åt med 1/2-tums enhet Ratchet och uttag.
11

Sätt förarsidan hjulet igen och skruva åt hjulmuttrarna med klackarna med din fingrar. Gå därefter till passagerarsidan av lastbilen och följ samma instruktioner för byte av bromsbelägg på passagerarsidan.
12

Jack Dodge lastbilen tillbaka upp och ta bort domkraften från under framaxeln. Sakta sänka lastbil till marken.
13

Slutför dra åt muttrarna ner mycket snäva med rörtång eller breaker bar och en socket.
14

Veva Dodge lastbil upp och tryck ner bromspedalen upp och ner fem eller sex gånger för att avlägsna eventuell luft ur bromssystemet och att placera de nya bromsbelägg till rätt avstånd från broms rotorer. Stäng av trucken ut.
15

Öppna huven och kontrollera bromsvätskenivån genom att titta på bromsvätskebehållaren. Om nivån är under hela märket som är tryckt på sidan av plasten reservoaren, då du kommer att behöva lägga på bromsvätska i behållaren tills full. Stäng huven. Det här jobbet är färdigt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140380.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.