6.5 L Diesel Performance

GM: s Duramax 6,599 cc V-8 motor var ursprungligen känd som en 6.5L, men företaget åter dubbade det som en 6.6l för senare årsmodeller. Dessa mäktiga olje-brännare var ursprungligen utformad som ett joint venture mellan GM och Isuzu, och drabbat scenen i 2001 till nästan omedelbar uppmärksamhet. Medan kraftfullt från fabrik, låg Duramax rykte nästan helt på sin potential och enkel modifiering. Factory Performance

6.5L turbo-diesel Duramax har kommit i flera utföranden, från 250 hästkrafter vid 3.200 rpm och 460 foot-pounds av vridmoment vid 1.600 rpm (de LLy motorer som används i 2006 till 2007 Chevy Express och GMC Savanna) hela vägen upp till 365 hästkrafter och 620 pund fötter vridmoment (de LMN motorer som används i 2007 för att presentera Chevrolet Kodiak /Silverado och GMC Sierra /Topkick).
Injection

Duramax motorer var bland de allra första dieslar någonsin massproducerade utnyttja common-rail insprutning. Common rail är något av en hybrid mellan traditionell mekanisk direktinsprutning (som använder en högtrycks bränslepump att spruta bränsle direkt i förbränningskammaren) och datorstyrda multi-point insprutning. Common rail tillåter användning av elektroniskt styrda injektorer för exakt kontroll över bränsleinsprutning och timing för mer hästkrafter, mindre utsläpp och mindre buller.
Grundläggande Uppgraderingar

Den Duramax motorn svarar bättre än de flesta till grundläggande diesel uppgraderingar som re-tuned datachips, luftintag och avgaser. Diesel World Magazine ökade sin 6.5L Duramax prestanda från en anständig 235 bakhjulsdrift hästkrafter (300 på vevaxeln) till över 400 bakhjulsdrift hästkrafter med tillägg av en 4-tums avgassystem, en kall luftintag och en fem-vägs makt programmerare.
Livslängd

I diesel världen, lika energieffektivitet och effektivitet lika lång livslängd. Kort för att installera en massiv turbo och injicera mer bränsle än motorn kan hantera, kommer nästan allt du gör till Duramax att öka effekten ökar också livslängden. Ett paradexempel är avgassystemet, ett friflytande avgassystemet kan lägga mer än 20 hästkrafter till en 300 hästkrafter genom att evakuera gaser snabbare. En trevlig bieffekt är att, eftersom dessa avgaser inte hänga ut nära turbo som långa, avgastemperaturer (EGTS) sjunka med så mycket som 50 procent från 400 till 450 grader till en sval 200. Lägre EGTS innebär en gladare motor och en längre livslängd turbo.
Potential

2009, Gale Banks (en av de främsta namnen i diesel prestanda sedan 1990-talet) byggt vad kan väl bli hans magnum opus, den Sidewinder Duramax race motor. Bankerna lättade den roterande enheten och de-trimmad motorns nedre änden bränsle kurvan att göra sin effektklass (mest effektiva varvtalsområde) mer bil-liknande, vilket resulterar i en Duramax som gör 700 hästkrafter vid 5000 rpm och mer än 900 foot-pounds av vridmoment. Medan visserligen inte den mest direkta kraftfulla Duramax någonsin byggts, ha i åtanke att det Sidewinder upprätthåller över 800 foot-pounds av vridmoment från 3.000 till 4.500 rpm. Denna plan momentkurva gör hoppade-up Duramaxes gillar Sidewinder lika potent på gatan och väg kurs som de är på dra remsan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140363.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.