Frontlastare Hydraulik Felsökning

frontlastare bära, lyfta och sätta löst material: sand, jord, sten, stenbrott slagg, kol, malm och många andra liknande belastningar. Den frontlastare behöver enorm makt att lyfta och tilta skopan ligger i slutet av två långa armar. Ett motordrivet hydraulsystem (eller krets) tillhandahåller den nödvändiga kraften för att lyfta inte bara lasten, utan också vikten av skopan och armar. När det finns problem med den hydrauliska kraften, det finns tre huvudsakliga komponenter för att inspektera om problem: hydraulpumpen, högtryck hydraulikledningarna och hydrauliskt manövrerad kolv. Pump

hydraulpumpen på en frontlastare ligger antingen i den främre delen av motorrummet eller under förarhytten. Motorn producerar elkraft för att driva pumpen. Hydrauliska pumpar måste vara helt tät och läcker gratis, kopiösa mängden pöl hydraulvätska kan innebära tätningarna runt olika montering är inte längre tätt. Dessutom har pumpenheten en stor kapsel fäst för hydraulolja filter. Byte av filter regelbundet är ett måste för att bibehålla optimal effekt i den hydrauliska kretsen.
Hydraulikinstallation

En frontlastare har olika rörliga delar där de hydrauliska ledningar får ansluta. En kombination av hård glödgat stålrör och högtrycksslangar gummi bära hydraulvätska till kolven, då låg-tryckledningar återföra fluiden till pumpen. Se till att alla linjer är täta. Rörliga slangar är särskilt känsliga för skav få krymps. Kontrollera slangarna för blanka områden där konstant skavsår är utjämning ytan - dessa områden kan indikera en framtida oroshärd. Försök pad eller skydda slangsektionen från ytterligare skador.

Hydraulledningarna är vid varje ände med rostfria högtryck beslag. Se till att alla kopplingar är täta och inte läcker. Om anpassningen misslyckas, försök inte att reparera den - den måste bytas. Trycket hydrauliska kretsar uthärda nästan garanterar någon fix kommer att misslyckas snabbt
Piston

Hydraulkolven utför arbetet,. Långsam och intermittent kolvverkan är den mest uppenbar indikator på hydraulsys problem. Frontlastare kan ha upp till åtta kolvar (fyra på varje sida) påverkande lyftarmen, skopan, en vridpunkt (så den laddade skopan kan vända) och på sidorna stödben. Förhindra förorenande material från att komma in i och cylinderenheten med tätningar. Om kolvarna börjar förlora lyhördhet för kontroller kan det betyda en hydrauliskt tryckfall på grund av läckande slangar, kopplingar och tätningar. Dessutom kan eventuella bucklor eller korrosion i kolven och cylindern orsaka hindrad åtgärd. Reparera eller ersätta sådana skador omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140355.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.