Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Om en 1999 GMC Yukon Denali

General Motors hade inget val i slutet av 1990. En kapprustning av skrymmande, bensinslukande, full storlek lyxiga stadsjeepar var bryggning, men GM hade inga lastbilar plattformar i sitt stall av konsumentprodukter som kan konkurrera. Så företaget vände sig till sin GMC arbetsfördelning och lastbilar flotta och samman den med Pontiac för att börja spottar ur stadsjeepar som kunde konkurrera om Fords växande kundbas. Den 1999 GMC Yukon Denali, den dyraste, var mest rekreationsområden fyllda full storlek SUV på sin dag det slutliga resultatet av denna satsning, och bara ett år innan världen skulle möta Cadillac Escalade. Fordon Basics

Ett år efter Ford utlöste den Lincoln Navigator i full storlek, SUV-hungriga allmänheten, kontrade General Motors med Yukon Denali, en exklusiv version av full-size Yukon som lekte en vänligare utseende och varelse bekvämligheter galore. Både Yukon och dess Denali syskon delade underbyggnad som var baserade på GM: s GMT400 plattform, som hade använts på GMC: s linje av fullstora pickuper sedan 1988. Dock kunde Denali identifieras omedelbart på grund av dess förbättrade främre fascia som införlivade rundare styling cues och större öppningar för ett renare utseende. Alla 1999 Yukon Denalis kom med fyrhjulsdrift standard och hade plats för fem. Från och med 2000, tävlade i Cadillac Escalade full-size lyx SUV längs Yukon Denali som en ännu dyrare, mer exklusiva version av samma re-badged fordon. Addera Mått
< p> Den Denali tävlade i en klass med navigatorn, som inte skryta ögongodiset mätningar av Chevrolet Suburban eller nya-för-2000 Ford Excursion, men det ändå drivit amerikanska garage till sina gränser. Vid 199,6 inches, eller ca 16,6 meter i total längd, var Denali inte så länge 204,8-tums Navigator, det var inte heller så lång, med en 75,0-tums höjd som Navigator toppade med 1,7 inches. Den Denali lekte en 117,5-tums hjulbas påminner om fullstora sedans men med ett minimum på 7,2 inches av markfrigången. Dess skrymmande 5,268 pund siffra var tyngre än den 5080-pound Navigator, men det hade plats för 118,2 kubikfot invändig last room - nästan exakt matchning som Lincolns. Yukons och navigatörer, men inte Denali, hade tillval tredje raden sittplatser som kan rymma sammanlagt åtta passagerare.
Motor

GM gjorde bara en motor tillgänglig för Denali köpare i 1999: Samma 5,7-liters Vortec V-8 som Yukon köpare mottagits. Ursprungligen användes för full storlek lastbilar tillämpningar, 5700, som den också kallas, förlitat sig på gamla skolan toppventiler och två ventiler per cylinder konfiguration som var allt annat än effektiv. Men dess 4,00-tums borrning och 3.48-tums slaglängd producerat en 9,4-till-1 kompressionsförhållande som lagt ut anständig effekt: 255 hästkrafter vid 4.600 rpm och 330 foot-pounds av vridmoment vid 2.800 rpm. Dessa siffror har inte riktigt matcha de av Navigators 5,4-liters V-8, vilket gjort 260 hästkrafter vid 4.500 rpm och 345 foot-pounds av vridmoment vid 2.300 rpm.
Drivlina och chassi

Så hur får detta två-och-en-halv-tons familj mover som kraft till marken? GM vände sig till sin tunga lastbilar-delar bin för att lösa det problemet. Den Denali kom med bara en tillgänglig överföringskapacitet, en fyra-växlad automatlåda med överväxel, som dirigeras makten tack vare en egenutvecklad överföring så att GM dubbade Detta system tillät förarna att välja "Active Autotrac." - Via en enda knapp på instrumentbrädan - mellan hög och låg fyrhjulsdrift lägen, tvåhjulsdrift läge och det automatiska läget, vilket engagerade fyrhjulsdrift endast när det behövs och utan input från föraren. En differentialbroms, låsningsfria bromsar, Bilstein chocker, hastighetsberoende styrning och hjulupphängning kom standard och gjorde ett namn för den uppgraderade Yukon som en kapabel handler och offroad artist. Den Denali levereras med P265/70R16 däck lindade runt 16-tums stål-lättmetallfälgar.
Prestanda

Med noll-till-60 hastigheter som kämpade för att nå 10 -andra tröskel, Yukon Denali, till skillnad från Trailblazer SS att GM senare skulle skapa, inte var avsedd för spåret. För mycket bulk och för lite makt gjorde det trögt, men Denali kan säkert dra. I själva verket gav GM det en maximal bogsera rating på 7000 pounds och en lastkapacitet på 1,389 pounds. Det betydde motor lådor, och dual-axliga båtsläp och campare var inte ett problem. Ändå tjänade Navigator bättre betyg. Det lyckades en 8.000 pund bogsera rating att gå med en 1.600 pund lastkapacitet. Men när båda modellerna visade signifikant nackdelen var på gas pump. Den Denali gorged på gas med en hastighet av 15 mpg highway och 11 mpg stad medan fyrhjulsdrift läge, enligt EPA: s uppdaterade betyg, och 16 motorväg och 12 stad med fyrhjulsdriften urkopplad drive. Navigatorn lekte en lika-stora 30-liters tank och svalde gas i nästan samma takt.
Alternativ

Sedan Denali existerade huvudsakligen som ett helt paket av alternativ för Yukon, fick kunderna inte få många valmöjligheter när de beställde uppgraderingen. Istället proppfull GM hela sitt sortiment av bekvämligheter i varje Denali, gillar det eller inte. Det innebar läderklädsel, uppvärmda fram-och baksäten, ett streck-monterad Bose ljudsystem med en sex-CD-växlare och sju högtalare, och drivna framsäten kom standard. Ingår på utsidan var helautomatiska strålkastare, dimljus, eldrivna uppvärmda backspeglar, ett säkerhetssystem, dragkrok och fjärr keyless inresa.
Consumer Data

Även av dagens standarder 1999 Yukon Denali förde med sig massor av klistermärke chock. GM ville $ 43.075 för att starta. Jämför det med de $ 29.355 Ford begärde för sin Lincoln Navigator XLT. Den goda nyheten: Denalis har behållit sitt värde mycket bättre. Kelley Blue Book värden 1999 Denalis till ett värde i detaljhandeln mellan $ 4348 och $ 5523 baserat på villkor. Navigators från samma år början ut på $ 1950.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120530.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.