Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Honda Pilot 2008 Modell Information

Nödvändigheten gör för konstiga sängkamrater, och Isuzu har haft några av de märkligaste av allt. Isuzu-tillverkade fordon har skyltas om och sålts som Chevrolet, Toyotas, Subarus och även Honda, oftast i situationer där partnern företaget inte har ett fordon i sitt sortiment redo att möta en snabbt växande efterfrågan. År 2003 ersatte Honda slutligen Isuzu-producerade pass med egen minibuss-baserade Pilot. Piloten gick senare till berömmelse som en av Amerikas mest populära delningsfilter, huvudsakligen pga den ingenjörstid att Honda hade redan lagt in i Odyssey. Chassi Grunderna
p Det är fullt möjligt att Honda skulle ha fortsatt att använda en rebagded Isuzu som sitt flaggskepp kompakt SUV, om inte för det faktum att Isuzu-aktieägarna Fuji Heavy Industries - Subaru - och General Motors kunde 't bestämma vad jag ska göra med Isuzu, eller vem som egentligen ägde det. Honda, aldrig något att lägga i händerna på andra företags Skulduggery, beslutat att ställa om sin andra generation - 1998 till 2004 - Odyssey minivan till en kompakt SUV. Den första generationen Pilot drabbade gatorna under 2003 och gick igenom 2008, så dess chassi faktiskt överlevt den minibuss som den baserades på. Att grunda pilot på ett Odyssey minivan var en aning kontroversiellt - läs "hånade" - flytta på den tiden, men det var meningsfullt. Hondas Lincoln, hade Alabama anläggningen har producerat Odyssey minibussar för år, så öppnas en andra monteringslinje där för att bygga den amerikanska-spec SUV var en ganska smart drag på Hondas del. Addera Powertrain

Pilot enda kraftverk var Hondas smidig och mångsidig 3,5-liters V-6. Detta 24-ventiler, en av de första V-6 motorer att använda en VTEC-systemet och en variabel längd insugningsrör, levererade 244 hästkrafter vid 5.750 rpm och 240 foot-pounds av vridmoment vid 4.500 rpm. Honda erbjöd en enda sändning och axelväxel-set med piloten, det är fem-växlad automatlåda skickat makten genom en 2.42 första växeln, 1,57 sekund, 1,02 tredjedel, 0,78 fjärde och 0,60 femmans växel till 4,38-till-1 axelväxlar. Liksom Odyssey, kom basen Pilot i front-wheel-drive formen, men kan köparna också välja den VTM-4 - variabelt vridmoment management - fyra-wheel-drive system. I huvudsak en föregångare till Hondas moderna och fantastiska SH-AWD-system, fallerat VTM-4 till framhjulsdrift enligt kryssning. Det dirigeras kraften till alla fyra hjulen under acceleration och när framhjulen halkade, och utnyttjade en manuell låsning bakre differential.
Trim nivåer och dimensioner

Pilot kom i fyra utföranden: base VP, sedan EX, SE och EX-L, och alla var tillgängliga i både två-och fyrhjulsdrift. Över VP, erbjöd EX standard uppvärmda speglar, dimljus, ett garage dörröppnare, säkerhetssystem, temperaturvisning och makt förarsätet. Uppgradering till SE fick köparna en effekt moonroof och en standard uppgraderat underhållningssystem med bakre ljud kontroller och hörlurar - totalt $ 1700 i optioner EX. "Uppgradera" till EX-L faktiskt tvingade köpare att betala för den uppgraderade underhållningssystem - precis som EX - men kompenseras genom att ge köparna möjlighet att betala en extra $ 2200 för ett navigationssystem. Piloten mätte 188 inches lång, 77,5 inches bred och 71,3 till 71,7 inches tall beroende på om du beställt fyrhjulsdrift. Den VTM-4-systemet uppsatt också cirka 200 pounds på basen Pilot 4264-pound tjänstevikt.
Prestanda och data Konsument

piloten inte var fruktansvärt långsam för en crossover SUV, slår 60 mph på cirka 7,5 sekunder och breezing genom kvartalet mil på cirka 15,9 sekunder. Två-hjulsdrivna modeller bedömdes att dra 3,500 pounds, uppgradera till fyrhjulsdrift ökat att till 4500 pounds. De fyra-wheel-drive Pilot, trots sina minivan ursprung, faktiskt postat några anständiga terränggående siffror: med 8 inches av markfrigång, en 28,8-graders inställning vinkel, 23,1 graders utgångsvinkel och 21 graders brytpunkt, var det hypotetiskt ungefär lika kapabla off-road som en Jeep Liberty eller en Toyota Tacoma. Två-hjulsdrivna modeller betyget 16 stad och 22 motorväg mpg, och fyra-hjulsdrivna modeller levererade 15 stad och 20 motorväg. Som av 2013, kan du plocka upp en utmärkt-tillstånd, front-drive modell för ca $ 16.000. Om du vill att VTM-4-systemet, förbereda för en del med ca $ 19.500.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120528.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.