Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Jeep Axle Tag Information

Jeep fordon som tillverkas av en rad biltillverkare - Willys, Kaiser, American Motors Corp och Chrysler - används en rad olika axlar för många Jeep-modeller. Emellertid visade sig Dana serien axlar, särskilt Dana 35 och Dana 44, särskilt populärt på grund av deras tillförlitlighet och robust konstruktion. Chrysler producerade sin egen serie av axlar som hjälpte driva vissa Jeep-modeller. Bakgrund
lätta, passagerar-bil orienterade Jeepar använder Chrysler axlar.

Jeepar tillverkas av Chrysler har den robusta Cherokee, Comanche pickup, Wrangler, Jeep MA och MB-modeller, Jeep J8 och Earthroamer. Närmare personbil status är befälhavaren, Kompass, lyx-orienterad Grand Cherokee, frihet, patriot, Nitro och familj-stil Wagoneer. Den typ av axlar som används av varje modell är beroende av det avsedda ändamålet. Generellt är axliga taggar som identifierar bakaxelutväxling hittade bultade till axeln locket. Vissa taggar är fäst antingen föraren eller passagerarsidan axelrör. Övriga axlar, beroende på årsmodell och modell, har data stämplat på axeln eller vid kanten av axeln locket. Addera Chrysler Beam Style Axlar

2004 och senare Jeep Liberty och Nitro presenterade en Chrysler Corporate axelbalken Style. Taggen, som är vit plast med en streckkod, är fäst vid undersidan av axeln mot förarsidan halvvägs mellan centrum locket och hjulet. Taggen på en 2008 Jeep Liberty, till exempel, kommer att läsa "3,73" för en 3,73-till-1 bakaxel ratio. Pre-2004 modeller på Corporate axlarna hade en metallbricka med samma bakaxelutväxling identifiering på metallbricka fäst till axeln locket. Taggen, till exempel, kan läsas som "35" för en 3,55-till-1 bakaxelutväxling.
Chrysler självständig stil Axel

Jeep Compass och Patriot presenterade individuell fjädring bak med en Chrysler Corporate Oberoende Style axel. Chrysler fäst taggen till toppen av den bakre centrum axelhuset. Det kom också med en streckkod med bakaxeln förhållandet noteras i botten, till exempel "3,64" för en 3,64-till-1 bakaxelutväxling.
Dana Axle Taggar

Chrysler reserverade Dana axlar för dess mer robust linje av jeepar, såsom Wrangler Rubicon eller lyx-orienterad Grand Cherokee bland andra större modeller. Typiskt, hade äldre modeller en metallbricka fäst axeln locket. De nyare versioner, t.ex. 2010 Wrangler Rubicon, har en svart etikett som fästs på axeln röret. De 2010 modeller har ingen metall tagg för att identifiera den bakaxelutväxling. Vissa modeller, som till exempel 1999 Jeep Grand Cherokee, kommer att ha data, inklusive bakaxel ratio, stämplat i axeln röret.
Övriga Dana och AMC-ID

The Dana 30 framaxlar, Dana 44 fram och bak och Dana 35 bakaxel är lätt identifieras genom sina 10-bultmönster axliga cover. Dana erbjuder mönster för att matcha för identifiering. Tags på dessa axlar har en build datumkoden på passagerarsidan axelrör nära axeln locket. Precis till höger om build datumkoden är "Bill of Material" som ger ursprungliga fabriken information om ursprunget av axeln. Längst ner på axeln locket vid ca 05:00 är en smörjning tagg. På axeln locket vid ca 08:00 är den metall utväxling tagg. Stämplad koder på AMC Modell 20 Axel är på passagerarsidan axelrör intill axeln locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120522.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.