Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Selec Trac Vs. Quadra Trac

Selec-Trac och Quadra-Trac är heltid fyrhjulsdrivna system som används i jeep fordon. Quadra-Trac daterar till 1973 som ett varumärke för Borg-Warner fyrhjulsdrivna sändningar. American Motors Corp introducerade Select-Trac-enheter i sina jeepar början 1983. Selec-Trac och Quadra-Trac är de vanligaste fyrhjulsdrivna fördelningsväxellådor i jeepar. Samtida Chrysler-ägda Jeep Liberty modeller använder deltid fyrhjulsdrift Command-Trac. Sen modell Grand Cherokee och Commandos använder en version av Quadra-Trac heter Quadra-Drive. Grunderna

Select-Trac, med en NV242 eller New Venture överföring fallet, har full-time fyrhjulsdrift med två hastigheter och shift-on-the-fly-systemet. Den har en låg-range 2.72-till-1-förhållande. Det möjliggör för deltid och heltid fyrhjulsdrift med en enda spak överföringen. Den NV 147 Quadra-Trac överföring fallet är en on-demand fyrhjulsdrift system som använder en gerotor koppling med hög-range kapacitet, men inte har låg-range eller neutrala positioner. Den NV 247 Quadra-Trac II har en låg-range kapacitet med en 2,72-till-1-förhållande och enda spak överföringen. Den NV247 Quadra-Drive är en variant av Quadra-Trac II med Quadra-Trac II transfer case och Vari-Lok progressiva axlar. Den har även en 2,72-till-1-förhållande. Som en heltid fyrhjulsdrift systemet Addera Selec-Trac

, ger Selec-Trac ström till främre och bakre axlarna i vanliga körförhållanden. Ingenjörer utformat systemet för att minska däckslitage, som normalt kan vara överdrivna i fyrhjulsdrivna enheter. Övergången-on-the-fly-funktionen tillåter föraren att byta från tvåhjulsdrift till del-eller heltid fyrhjulsdrift i hastigheter upp till 55 mph. Den låg-range funktionen gör att bilen att öka vridmomentet för off-road bruk. De driftlägen är tvåhjulsdrift skicka ström till bakaxeln, heltid fyrhjulsdrift hög skickar ström till båda axlarna, deltid fyrhjulsdrift hög låsa de främre och bakre drivaxlar att öka dragkraften, och del- tid fyrhjulsdrift låg för att ändra utväxling för att ge låg hastighet effekt. Dess maximala vridmoment är 2028 foot-pounds. Selec-Trac II använder en broms-Traction Control System och elektroniska tvåväxlad transfer fall att omdirigera vridmoment när hjulen slirar.
Quadra-Trac

Quadra -Trac: s on-demand-system ger fyrhjulsdrift bara i hög räckvidd. Den finns som tillval på Jeep Laredos. Enheten levererar majoriteten av vridmomentet till bakhjulen, men den progressiva differentialen kan överföra vridmoment till den axel som har mindre dragkraft för att minska hjulslirning. Quadra-Trac II innefattar en låg-range-läge för mer vridmoment vid låga hastigheter under besvärliga vägförhållanden. Den låga intervallet systemet ger jeep bättre dragkraft under tung belastning. Driftsätt på Quadra-Trac II är heltid hög och låg fyrhjulsdrift och neutral. Dess maximala vridmoment är 1800 foot-pounds.
Varianter

Quadra-Drive kombinerar Quadra-Trac II överföring fallet med Vari-Lok främre och bakre axlarna som tillåta moment att överföra från en axel till en annan. Systemet sänder det mesta av det vridmoment till bakhjulen, men sedan övergår till ett annat hjul när slirning detekteras. Det är en full-time system med låg-och hög-range fyrhjulsdrift och neutrala driftlägen. Den deltid Command-Trac och Command-Trac II lossa fyrhjulsdrift under normala körförhållanden. Command-Trac fungerar i fyrhjulsdrift när föraren manuellt byter till 4WD Lock för att ge en 50/50 moment delas mellan axlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120516.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.