Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Konvertera en Landcruiser till Propan

Flytande propan är ett bränsle som redan förångas när det kommer in i motorn på din Landcruiser, vilket innebär att det inte förorenar atmosfären och erbjuder ungefär samma körsträcka per gallon som bensin, men vanligen till en billigare kostnad. Du kan konvertera din Landcruiser till propan, men du bör komma ihåg att du kanske måste titta noga för att hitta propan stationer eller återförsäljare som säljer flytande propan. Saker du behöver
Bränsletank (godkänd av Department of Transportation) katalog Steel vagga
Drill
Bultar
Flygplan kvalitet slang
Gummislang
Regulator Sida 2 T korsningar
Slangklämmor
5/16-tums mässing Reducer
Jet
Röravskärare On-off ventil
Single-strand wire
On-off switch
Skiftnycklar
Skruvmejsel
Klämringskopplingar
Visa fler instruktioner
installerar komponenter
1

Säkra stål vaggan i bagageutrymmet bakom baksätet och bult på plats, borra hål för bultarna i kroppen. Lyft bränsletanken på plats i vaggan - hitta en annan person att hjälpa dig om detta, du kan borra genom kroppen och köra ett påfyllningsrör till tanken eller helt enkelt öppna den bakre dörren för att fylla direkt
. 2

Leta slangen som skickar het kylvätska till Landcruiser s värmaren. Kapa slangen och sätt en T-korsning, sedan skära en gummislang för att gå till tillsynsmyndigheten (som omvandlar propan till gas), med en annan längd på slangen från regulatorn. Kapa värmeslangen och mata in en andra T-korsning för detta. Säkra regulatorn mot väggen i motorrummet.
3

Kör en slang från bränsletanken till regulatorn genom att borra genom golvet i hytten och kör slangen längs ramen. Installera en on-off ventil där slangen möter tanken att du kan starta och stoppa flödet av propan.
4

Fäst mässing reducering till porten på regulatorn där propangas kommer exit, och säkra med en klämma.
5

Fäst jet, vilket tvingar gasen in i förgasaren, till insugningsröret i förgasaren (det bör komma med hårdvaran för detta). Fäst slangen som går från regulatorn till intaget av strålen och säkra med en slangklämma.
Slutföra jobbet
6

Lokalisera raden gasformigt bränsle, och skär det mellan bränslepumpen och förgasaren, sedan installera en on-off ventil i ledningen, med klämringskopplingar på vardera sidan och dra åt med skiftnycklar.
7

Fäst ena änden av single-strand wire från terminalen på regulatorn genom att passagerarutrymmet i Landcruiser och fäst till en terminal i en on-off switch. Kör en annan tråd från den andra terminalen på switchen till en oanvänd säkring i bilens fusebox (din manual visar dig vilka säkringar är oanvända), fäst sedan tråden med en skruvmejsel, vrid strömbrytaren en kort stund innan du börjar att prima omvandlare innan du slår på motorn.
8

Fyll tanken med propan.
9

Stäng ventilen i gasledningen bränsleledningen och starta bilen, låta den gå tills allt bränsle redan i förgasaren har gått och motorn dör. Öppna ventilen för att släppa vätska ur propan tank, slå på strömbrytaren en kort stund till "på" att prima omvandlare, sedan stänga av motorn igen för att köra på propan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120510.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.