Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Vad är skillnaden mellan en 4X2 & en 4X4 SUV?

Skillnaderna mellan en 4X2 SUV och en 4X4 är stor, och presumtiva köpare bör överväga deras körning behov innan du bestämmer vilken typ av SUV att köpa. Den 4X2, eller två-hjulsdrivna, har ett drivsystem som överför kraften till antingen bak eller framhjulen. En 4X4, eller fyra-wheel-drive, har makt levereras till alla fyra hjulen via en fördelningslåda. Fyrhjulsdrift är annorlunda från 4X4, och de två bör inte förväxlas med varandra. Bakre tvåhjulsdrift

De nordamerikanska bilar hela fordonsindustrin historia har varit bak-hjulsdrivna bilar. Den bakre-wheel-drive fordon härskade under 1980-talet när biltillverkare började byta till framhjulsdrift som de gjort bilar mindre. Rear-wheel-drive bilar är oftast större, liksom den lyxiga Mercedes-Benz eller Chevrolet Corvette. Praktiskt taget alla stadsjeepar har bakhjulsdrift eftersom det ger en bättre viktfördelning - nära det optimala 50:50 - än framhjulsdrift gör. Det tillåter framhjulen att göra jobbet för styrning och bakhjulen för att få motorns effekt och driva fordonet. Dock är en två-hjulsdrivna SUV bara bra för trottoar körning, sedan att ha alla drivande hjul är nödvändigt att navigera oländig terräng.
Front tvåhjulsdrift

Även front-hjulsdrivna fordon kan spåra sin historia till 1920-talet, har de inte passar Detroit tre stora begrepp av en kraftfull, välproportionerad bil. De bränslebrist 1973 och 1978 tvingade amerikanska biltillverkare att flytta till mindre bilar. Detta krävde bygga bilar med framhjulsdrift som sätter motor och transmission på framsidan av bilen. Den eliminerade drivaxeln till bakhjulen. Skaparna av den kompakta crossover stadsjeepar omfamnade front-wheel-drive koncept. Crossover stadsjeepar använder ramar personbilar och fjädringssystem, men rider högt och har utseendet av truck-baserade stadsjeepar. Kompakta stadsjeepar som Honda CR-V och Ford Escape är framhjulsdrivna stadsjeepar.
Fyrhjulsdrift

Motorn i en fyrhjulsdriven -drive SUV överför kraften till alla fyra hjulen via en två-överföringshastighet fallet och dess drivaxlar. Den viktigaste aspekten av fyrhjulsdrift är överföringen fallet förmåga att släppa in en lägre växel intervall, för att göra det möjligt för SUV att navigera genom vindlande, ojämna stigar, grov öken terräng eller tung snö. Äldre SUV-modeller ofta bara presenterade en shift-on-the-fly, eller deltid fyrhjulsdrift-system. Denna typ av fyrhjulsdrift får föraren att manuellt skifta från tvåhjuliga till fyrhjulsdrift utan att stanna och när du kör i 60 mph. Nyare automatiska versioner skiftat till fyrhjulsdrift när förhållandena kräver det. Chevrolet Suburbans och Ford Explorers anställa fyrhjulsdrift.
All-Wheel Drive


Fyrhjulsdrift ger kraft till alla fyra hjulen. Det ger SUV med bättre grepp och stabilitet, men det är ungefär allt den gör. All-hjulsdrivna fordon finns inte med en minskning fallet växel överföring att flytta SUV i lågväxel för att hantera terrängförhållanden. Det kommer inte tillräckligt klättra spår eller skjuta sig ut ur mjuk sand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120499.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.