Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Innebörden av Dash Lights på en 2002 Ford Escape

Dash lamporna på 2002 Ford Escape är indikatorer som ger en kombination av larm och varningar. Vissa indikatorer är rent informativt, såsom blinkers och höga indikatorer balk. Andra indikatorer är varningar för Fel och måste åtgärdas omgående för att undvika skador på bilen, såsom oljetryck indikator och broms indikator. Förstå alert och indikatorer varning på Escape kombiinstrumentet för att avgöra om en skvätt ljus kräver omedelbara åtgärder eller är helt enkelt att ge dig information. Kontrollera Engine Soon och Blinkers

blinkers blinkar när respektive blinkers är aktiv. Blinkers indikatorer är vänster och höger pilarna på varje sida av kombiinstrumentet.

Felindikator, även kallad kontrollera motorn indikatorn är till vänster om vänster blinker indikatorn. Denna indikator lyser när ett fel har detekterats av Escape dator. Om kontrollera motorn indikatorn tänds och lyser medan motorn är igång och inga andra indikatorer är tända, ha Escape diagnostiseras och servade. Om denna indikator tänds i samband med en annan indikator, fokusera först på den andra indikatorn.
Vänster sida Kombiinstrument

Den första indikatorn till vänster om kontrollen motor är bältet varningslampa, företrädas av en person med ett säkerhetsbälte dras över bröstkorgen. Detta ljus lyser när förarens säkerhetsbälte inte är fäst. Krockkudden varningssignal är nästa ljuset i raden

, representeras av en ikon av en person i sätet med krockkudde utplacerade framför honom. När tänd medan Escape är igång, varnar denna indikator på ett fel med airbagen system som kräver omedelbar uppmärksamhet.

Till vänster om luftkudden indikator är låg kylvätska indikatorn. Denna indikator är närvarande endast på Escapes utrustade med 3,0-liters motor och ser ut som en rektangulär låda med vätska i den. De låga kylvätska tänds när nivån av kylvätska är låg.

Sista indikatorn på vänster sida av instrumentpanelen är varvtalsreglering indikatorn. Denna indikator ser ut som en liten hastighetsmätare och föreligger endast om Escape är utrustad med varvtalsreglering (eller "farthållare"). Hastigheten kontrollampan lyser när hastigheten styrsystemet är i bruk. Ljuset upptill-
Top Center och Höger sida Kombiinstrument

mittposition i kombiinstrumentet är helljus indikator. Ikonen ser ut som en ljusstråle i profilen. Denna indikator tänds när Escape höga balkar är i bruk. Indikatorn längst till höger och längst ner i kombiinstrumentet

är överväxel indikatorn. Escapes utrustade med överväxel har denna indikator på instrumentpanelen som tänds när överväxeln är avstängd. Om denna lampa blinkar eller inte tänds när transmissionen brytaren är avstängd, ha Escape service omedelbart.

Låg bränslenivå Indikatorn är nästa ljus ovanför överväxel indikatorn. Den låg bränslenivå Ikonen ser ut som en bensinpump. Denna indikator tänds när bensintanken är nästan tom. Ljuset slocknar efter bränsle läggs till Escape gastank.
P Om din Escape är utrustad med fyrhjulsdrift, är nästa indikatorn "4X4"-indikatorn. Denna indikator tänds när fyrhjulsdriften systemet ingriper. En blinkande 4X4 indikator varnar om en felfunktion i fyra-wheel-drive system som kräver service.
Lyser i och nära varvräknare
p Om din Escape är utrustad med anti-lås-bromsar, är ABS varningslampa placerad längst ner i kombiinstrumentet, till vänster om varvräknaren. ABS-indikeringslampan tänds vid start, sedan gå ut när Escape är igång. Om indikatorn tänds eller blinkar medan fordonet körs, kräver låsningsfria bromsar tjänsten.

Dörren på glänt Indikatorn ligger översta raden och lämnade av indikatorerna inuti varvräknaren ansiktet. Ikonen är en översiktsbild av en bil med alla fyra dörrar öppna. Om denna indikator lyser medan Escape är igång betyder det att en dörr eller Escape bakgavellyften inte är stängd och ordentligt låsta.

Oljetryck indikatorn till höger om dörren på glänt indikatorn. Ikonen för denna indikator ser ut som en burk med en lång pour pipen. Om indikatorn lyser medan fordonet körs, är oljetrycket lågt. Kontrollera oljenivån och fyll på efter behov. Om oljenivån är full och lampan fortfarande lyser, har Escape service omedelbart.

Indikator för parkeringsbromsen är nästa indikatorn till höger innanför varvräknare ansiktet. Denna indikator tänds när tändningen är i läge "på" och kommer att komma igen när parkeringsbromsen ansätts. Om indikatorn inte lyser i sådana fall eller om det stannar på när motorn är igång och parkeringsbromsen lossas, kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Lägg bromsvätska som behövs och ta Escape till en kvalificerad mekaniker för service.

Kontrollen tanklock indikatorn är till vänster under dörren på glänt indikatorn. Kontrollen tanklock indikator tänds när tanklocket inte har installerats korrekt. Avlägsna tanklocket och installera om den. Lampan får inte gå ut omedelbart, men kommer att gå ut efter att ha kört ett tag.

Skattskyldighet indikatorn till höger om kontrollen tanklocket indikator. Om avgiftssystemet i Escape fel och batteriet inte laddas, kommer denna indikator tänds. Har den Escape avgiftssystemet diagnostiseras och repareras om denna indikator lyser medan motorn är igång.

Till höger om avgiftssystemet indikatorn är stöld indikator. Denna indikator blinkar när stöldskydd systemet är tillkopplat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120496.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.