Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Typer av Sports Utility Vehicles

Den sport utility vehicle har utvecklats från den allestädes närvarande världskriget-eran militär jeep in i fordon med otaliga karossutformningar, val motor och storlekar för att fånga en bred konsumentmarknad. Ursprungligen tänkt för civila ändamål som en lastbil som kan navigera ojämn terräng, blev SUV småningom primära familjebil. I teorin skulle den SUV fortfarande resa off-road, men moderna versioner sällan fick sina hjul muddied. Idag finns stadsjeepar med kvaliteter personbilar och hybrid motorer för bränsleeffektivitet. Origins

sport utility vehicle kan spåra sin historia till 1936 Chevrolet Suburban, en stor kombi placeras på en lastbil ram och används flitigt av Civilian Conservation Corps. Den civila versionen av den militära Willys-Overland Jeep debuterade 1944 och fungerade som en mall för framtida stadsjeepar med en kort 81-tums hjulbas och fyrhjulsdrift. Den helt slutna brittiska inbyggd Land Rover var vanligt i den australiensiska vildmarken och Afrika. The International-Harvester Scout mönstrad sig 1961 efter Jeep. Ford lanserade liknande design Bronco 1966 och Chevrolet Blazer SUV följde 1969.
Truck-baserade stadsjeepar

stadsjeepar genom ca 2000 allmänt presenterade kropp-on-frame konstruktion med hjälp av en lastbil chassi. Detta gav sport utility vehicle en hård åktur om det var tvåhjulsdrift eller en 4-gånger-4. Interiören ingår också truck-liknande egenskaper och ofta kopierad från sin lastbil syskon. Till exempel, under 1980 och 1990, tog Ford Explorer interiör styling cues från F-150 pickup och äldre Jeep Cherokee stuga hade Jeep Comanche egenskaper, om inte den spartanska utseendet på Jeep CJ-serien. Den 2011 Ford Expedition exemplifierar lastbil hos en SUV. Den har en lång 119-tums hjulbas och kroppen är 206,5 inches lång. Den har en 5,4-liters V-8 utvecklar 310 hästkrafter och 365 foot-pounds vridmoment.
Crossover

Till skillnad från de vanliga lastbil-baserade stadsjeepar, de crossover versionerna har uni-body konstruktion på en personbil plattform. Även om inte alla truck-baserade stadsjeepar har fjädring bak bladfjädrar, använder mest bladfjädrar. Crossover, dock har individuell fjädring bak. Den crossover har styling lastbil kropp, hög markfrigång och profil, men den driver som en bil. Den crossover har ersatt den konventionella lastbil-baserade SUV som fordonet i valet. Den crossover kommer i kompakt, såsom BMW X3, halva storleken, såsom Toyota Highlander, och full storlek, såsom Dodge Durango. Den 2011 Highlander, till exempel, sitter på en 109,8-tums hjulbas och är 188,4 inches lång. En 270-hästkrafter V-6 motor driver The Highlander.
Hybrid

Hybrid stadsjeepar har blivit allt vanligare sedan omkring 2005. Dessa SUV anställa en bensinmotor och elmotor som arbetar tillsammans för att spara bränsle. Den elektriska motorn driver även ett tillbehör, till exempel luftkonditionering. Den 2010 Mazda Tribute och Ford Escape genomsnitt cirka 30 mpg på stadsgator och 34 mpg i landet. Andra hybrider inkluderar Volkswagen Touareg, Mercedes-Benz ML450, Chevrolet Tahoe, GMC Yukon och lyxiga Cadillac Escalade. Den 2011 Ford Escape använder en 2,5-liters Atkinson-cykeln-line fyrcylindrig motor och en permanent-magnet elmotor. Den bensinmotor genererar 155 hästkrafter medan elmotorn utvecklar 94 för en kombinerad nettoeffekt rating av 177. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120492.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.