Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Honda SUV Historia

Honda in på SUV-marknaden i mitten av 1990-talet, och trots att företaget aldrig har nått framgångar med sina stadsjeepar att man har uppnått med sina bilar och minibussar, Honda mångsidiga SUV erbjudanden, från skrymmande Pilot till bil-liknande Crosstour har levererat något för varje segment av marknaden. Pilot

Infördes 2003, var Pilot Honda inträde i mid-size crossover SUV marknaden. Piloten var både tillräckligt drivs, utrustad med en 240-hästkrafter V-6, och rymlig - med plats för upp till åtta passagerare. Piloten fick motor och uppgraderingar säkerhet under 2006, och en omdesignad andra generationens Pilot infördes 2009. En 3,5-liters V-6 producerar 250 hästkrafter drev den nya Pilot och bilens exteriör fick en makeover som gjorde SUV ser mindre elegant och mer kapabla att off-road plikt.
Element

Element, en karaktäristisk stil kompakt SUV, var också utsläppt i 2003. Element unika fyrkantiga gav det ett överflöd av innerutrymmen trots sin blygsamma längd, och dess dörr arrangemang, med bakåt-öppna bakdörrarna och frånvaron av en B-stolpe, gav lätt tillgång till det utrymmet. Elementet drivs av en 2,4-liters fyrcylindrig motor som producerade 166 hästkrafter. Element avbröts av Honda efter 2011 års modell. Med 2010 införandet av Crosstour, som var avsedd att konkurrera med Toyota
Crosstour

Venza, suddig Honda linjen mellan crossover SUV och sedan, med utvecklingen av SUV full cirkel tillbaka till kombi och halvkombi. Baserat på Accord plattformen, var Crosstour onekligen bil-liknande, även om dess standard V-6 motor var en nick till både sin vilja att utföra tunga sysslor och sin extra vikt. Som alla goda stadsjeepar, var Crosstour tillgänglig med fyrhjulsdrift.
Pass och CR-V

Mellan 1994 och 2002, rebadged Honda Isuzu Rodeo och säljs det som Passport, Hondas första nordamerikanska lastbilsindustrin erbjudande och sin första SUV. Den kompakta Passport drevs av en V-6 och erbjöds i både bak-wheel-drive och fyra-hjulsdrivna versionerna. Den ersattes av piloten under 2003. Den crossover CR-V introducerades 1996 som ett mindre alternativ till pass. Den var baserad på Civic plattformen och sitter fem passagerare. Som av 2011, var CR-V fortfarande i produktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120488.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.