Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Historien om Jeep Namn

Ursprungligen en blygsam arbetshäst avsedd för den amerikanska armén, lekte ljuset verktyget lastbilen kallas Jeep ett varumärke av fordon som har blivit en av de mest älskade bland amerikanska bilar. Ursprunget till Jeep namnet är oklart, men det har varit konsekvent och väl känd genom årtionden av företagens utveckling. Den första jeep

1940, kallades den Förenta staterna armén för anbud för ett nytt kvartal-tons fyra-hjulsdrivna fordon som skall användas för spaning och lätta transporter. Kontraktet hade en snäv tidsram och strikta specifikationer, och bara tre tillverkare lämnade konstruktioner. Bantam, Ford och Willys-Overland alla utformade fordon för att passa arméns specifikationer, men den kraftfulla Willys "Quad" gjorde det bästa intrycket. Produktionen påbörjades på "MA Ljus Reconnaissance Vehicle," den lilla lastbilen som skulle komma att kallas Jeep.
Ursprunget till namnet

Även om ursprunget av Jeep namnet är grumlig, har flera teorier har föreslagits. Det vanligaste är att Jeep är ett fonetiskt uttal av förkortningen GP för "allmänt ändamål" fordon. En annan teori föreslår att namnet syftar på tecknet "Eugene Jeep" från "Popeye" tecknad serie, även om anslutningen mellan karaktär och bilen är oklart. En tredje teori är att armén slang för ett obevisat person, en jeep, anbringades på fordonet. Chrysler, Jeep nuvarande tillverkare, diskonterar officiellt "GP" teori till förmån för en kombination av de andra två.
Kaiser och AMC

1953 , Willys-Overland samman med Kaiser-Frazer Corporation. Det nya bolaget hette Kaiser Jeep och Jeep lastbilar som tillverkas under Willys Motors emblem. Företaget fortsatte att tillverka militära jeepar samt personbilar och lastbilar, inklusive CJ modellen civila Jeep. År 1970 köpte American Motors Corporation Kaiser Jeep, döptes företaget Jeep Corporation och drivs det som ett dotterbolag till AMC. Produktionen fortsatte på både militära och civila fordon. Addera Chrysler

1987 var AMC förvärvades av Chrysler och Jeep linjen flyttades till Jeep /Eagle uppdelning av Chrysler. Populära Jeep modeller av denna tid ingår Wrangler, Cherokee och Grand Cherokee. Som av 2011, var jeep fordon fortfarande tillverkas som ett separat varumärke inom ramen för Chrysler-koncernen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120485.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.