Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Utvecklingen av Willys Jeep

Den Willys Jeep var resultatet av en något forcerad samarbete föranleddes av den amerikanska armén mellan Willys-Overland Motors, American Bantam Car Company och Ford. I början av andra världskriget, vann Willys budet att producera ett allrengöringsmedel fordon kallas Jeep, men Ford också producerat Jeepar med Willys ritningar. ABCC hade utvecklat den ursprungliga konceptet av Jeep, men aldrig hade kapacitet att producera den mängd armén behövde. Genesis

Willys Jeep kan spåra sitt arv till den brittiska biltillverkaren Austin Motor Company, som hade sitt dotterbolag, American Austin i USA. American Austin blev American Bantam 1935. De första fordonen under amerikanska Bantam namn presenterade en 46-kubik-tums platt-head fyrcylindrig motor som genererat 15 hästkrafter och 40 foot-pounds av vridmoment. Motorn vägde bara 148 pounds och bilens toppfart var 50 mph. Det var inte mycket av en bil, men det utvecklades till Bantam Reconnaissance Car, eller BRC. Addera Armén kräver

armén, som hade visat lite intresse för en mekaniserad kraft sedan slutet av första världskriget, började laddar upp efter kriget bröt ut i Europa i september 1939. Det gav biltillverkare med specifika krav på ett fordon. Den måste ha en 600-pound lastkapacitet, axelavstånd mindre än 75 inches, två hastigheter överföringsfallet, fyrhjulsdrift, plats för tre och en totalvikt enligt 1,200 pounds, bland annat krav. Armén bad 137 företag att lämna anbud. Tre kom tillbaka: Willys, ABCC och Ford. ABCC vann budet att leverera 70 jeepar, men Willys och Ford fick inspektera Jeep och hade tillgång till de tekniska ritningarna för att göra sina egna versioner. Den Bantam prototyp misslyckades och Willys fick en andra chans, i slutändan vinna en armé kontrakt.
Willys dyker

Willys versionen, kallad Willys Quad, såg som Bantam i nästan alla sätt, men det hade svåra mekaniska problem och långt överskridit arméns 1200-pound gräns. Endast Bantam var inom viktkrav. Armén tilldelades då alla tre biltillverkare kontrakt för 1500 vardera. Denna gång Willys fick det rätt genom att arbeta ut The Kinks, men både Willys och Ford aldrig kunde tillfredsställa vikt och storlek krav. Willys Jeep vikt luftballong till mer än 2300 kg. I en Februari 1941 presskonferens, där Willys visade bilens manövrerbarhet på de amerikanska stegen Capital Building, dubbade en Willys befattningshavaren Quad på "Jeep," en bastardization av "allmänt ändamål".
Final Armé Produkt

Ford red på Willys coattails genom att producera i stort sett samma jeep eftersom det hade produktionskapacitet. De slutliga produkterna, Willys MB och Ford GPW, presenterade en 134,2-kubik-tums in-line fyrcylindrig motor med en 6,48-till-1 kompressionsförhållandet att utöva 54 hästkrafter. En Warner treväxlad växellåda kompletteras motorn, tillsammans med en tvåväxlad Dana Spicer transfer case och en slutlig utväxling av 4,88-till-1. Den satt på en 80-tums hjulbas och mätte 132,25 inches lång, 62 inches bred och 52 inches tall med taket nere. Det rensas marken med 8,75 inches och vägde 2337 £. Det kunde ford floder 21 inches djupt. Willys byggt 335.531 MB-modeller och Ford tillverkade 277.896 GPW enheter och med 1945. ABCC byggde armén trailers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120461.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.