Topphastigheten på en 2008 Dodge Viper SRT-10 ACR

Om Dodge Viper SRT10 American Club Racer hade en flickvän, skulle det förmodligen vara en Porsche 911 GT2. När Porsche handlar om söta linjer och förfining, är Viper ren, oförfalskad, klubb-svängande grottman. Det är den lilla bild som du hittar bredvid definitionen av uttrycket "brute force", och möjligen den enda bilen som någonsin utfärdats med en separat "specialfunktioner" bruksanvisning som innehåller orden "allvarlig skada eller dödsfall. "Men var 2008-modellen en linjär hastighet maskin? Kanske, kanske inte. Den SRT10 Viper

ursprungliga Shelby Cobra kan ha varit en Ford, men det var Chrysler som 1988 plockade upp Texan s giftiga mantel för att producera en modern re-föreställa: Viper. Under 2008 introducerade Dodge sin senaste iteration, byggd i konsert med sin egen in-house Street and Racing Technology tuner division. Den 600-hästkrafter srt10 coupe var ett odjur på gatan, men SRT hade fortfarande några trick i rockärmen för att göra bilen en verklig, turn-key racerbil. Den amerikanska Club Racer version var just detta, med framförallt ett spår-ready justerbar fjädring, ny kaross och en vinge som hjälpte bilen att generera ett ansikte snedvrider 1,08 g lateral acceleration.
Top Hastighet

Standarden srt10 coupe var en legitim 200-mph superbil, den slår 60 mph på 3,5 sekunder på väg till en dra-begränsad 202 toppfart. Det är "drag begränsad," som i bilens maximala hastighet tills det tar slut för att bekämpa vinden. Så, hur mycket snabbare var den särskilda racer ACR version? Med fjädring helt sänkt, testat på Bonneville Salt Flats, slog det 173 miles per timme. Du läste rätt - ACR var en full 29 mph långsammare än dess off-the-shelf srt10 motsvarighet. Det är vad som händer när du lägger till ett halvt ton downforce och dra till en bil som redan begränsas av aerodynamik. De flesta åkare, men skulle kalla det en rättvis handel för den typ av hantering av 2008 ACR erbjöd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140338.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.