Vad händer om du inte använder Premium Gas i en högpresterande sportbil?

På grund av sina högpresterande motorer, sportbilar ofta kräver premium gas, vilket gör resor till pumpen ännu mer smärtsamt. Även med "Premium Only" etikett stirrar på dig varje gång du öppnar bränslet dörren, kan det vara frestande att fylla tanken med vanlig bensin av stället. Medan du gör det kan spara några dollar på varje fill-up, kan det kosta dig mycket mer i längden på grund av många prestanda-och tillförlitlighet som uppstår vid användning av bränsle med lägre oktantal än tillverkaren föreslår. Dessutom är vanlig bensin av sannolikt kommer att minska en högpresterande motor bränsleekonomi, vilket i praktiken gör det dyrare att köra per mil jämfört med att använda premium bränsle. Oktantalen

oktantal är ett mått på ett bränslets benägenhet att antändas. Ju högre oktantal, desto mer resistent bränslet är att förbränning. Av denna anledning kan premium bränslen tål en större mängd värme och tryck innan antändning sker. Eftersom strömmen genereras genom förbränning, kan denna fastighet tyckas bakvända, med tanke på att premium bränslen med lägre brännbarhet används oftast i motorer med hög effekt. Men när du förstår de grundläggande inre arbetet i en motor, blir behovet av högre oktan i prestanda applikationer uppenbar.
Generera High Performance


sätt bensinmotorer genererar hästkrafter är genom en förbränningsmotor process i vilken en luft-och bränsleblandning komprimeras och antänds. Som en tumregel, innebär detta att mer luft och bränsle du kan klämma in en motor för varje förbränningscykel, desto mer ström den kommer att generera. Prestanda motorer använder tekniker såsom hög komprimering kolvar och forcerad induktion system för att uppnå en mer kraftfull förbränningsprocessen och därmed hästkrafter produktionen ökas. Det finns en nackdel, men eftersom ökad makt innebär ökad värme och tryck i cylindrarna.
Premium Krav

I allmänhet, ungefär 60 procent av den energi som frigörs i förbränningsprocessen blir värme. Med en prestanda motor, gör den ökade temperaturen och trycket i cylindrarna det mer sannolikt den luftbränsleblandningen detonerar innan tändstiftet bränning. En annan fråga som kan uppstå är motorknackning, är en situation där fickor av bränsle kvar efter förbränningen antänds. Eftersom premium bränslet har en högre förbränningstemperatur än vanligt bränsle, det minskar risken för dessa oönskade detonationer inträffar.
Prestanda Effekter

Engine knock och förtändning kan förstöra utförandet av en motor. Eftersom dessa detonationer uppstår när motorn inte är i övre dödläget, är den energi som alstras mot den naturliga rörelsen av kolvarna och vev. Detta inte bara minskar hästkrafter och motor jämnhet, det också höjer trycket i cylindrarna, vilket ökar belastningen på interna komponenter. Dessutom, de flesta motorer har knackningssensorerna och andra elektroniska övervakningssystem. När detonationer inträffar justerar ECU motorn timing, bränsle tuning och andra parametrar för att kompensera. Detta kommer att ytterligare minska hästkrafter, samt minska motorns bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140324.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.