Vad är syftet med en Dead Pedal?

I bilar, är en död pedal, även känd som en fjärde pedal, ett område till vänster om pedalstället som ser ut som en pedal, men är inte ansluten till någon bil fungerar. Även om det inte är absolut nödvändigt, kan denna pedal ha ett antal fördelar som främjar körning lätthet och säkerhet. Några av dessa fördelar erhålles endast under särskilda omständigheter - till exempel om bilen har en manuell växellåda eller om bilen är avsedd för professionell racing. Race Bilar Till Salu

racerbilar, är de döda pedalen en faktisk pedal som rör sig upp och ner, även om det inte styra någon funktion. I många andra bilar, är de döda pedalen helt enkelt ett upphöjt område av golvet som är pläterad med metall. Denna sistnämnda versionen ser fortfarande en hel del som en vanlig pedal.
Fotstöd

En av de typiska funktionerna hos en död pedal är att åstadkomma ett fotstöd till förarens vänster fot, vilket ger extra komfort. Dessutom, eftersom detta är ett upphöjt område av golvet, vilar foten på döda pedalen gör det lättare att gå vidare till kopplingen när man kör en manuell växellåda. Det hindrar också föraren från oavsiktligt placera sin fot på växelenheten. Fotstödet funktion döda pedalen är särskilt användbart i racing och stunt körning, där alltför långa fot rörelser kan kosta värdefulla sekunder och avgöra skillnaden mellan vinnare och förlorare.
Bryta

döda pedalen hjälper också föraren spänna sina kroppar i situationer när de måste bryta hårt eller plötsligt. Under en kris bryta situationen, kan detta betyda skillnaden mellan att ha en olycka och stoppa ett säkert kort för ett hinder. Praktiseras vid denna manöver ökar säkerheten, eftersom vissa förare som försöker spänna sig under bryta automatiskt och oavsiktligt spänna sig på gasen, vilket gör kollisionen värre. Om du kör en bil med en död pedal, försöker vänja sig stagning själv med vänster fot. Detta är ett värdefullt skydd för att genomföra mot kollisioner.
Stunt Drivrutiner

ortoser är också användbart för stunt förare som utför manövrer som omfattar intensiv brytning. Stunt förare är också ofta föremål för förändringar i G-kraft medan verkställande spins och kan hålla bättre kontroll om de har ett sätt bereder sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140305.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.