Syftena med dragkrokar

dragkrokar används på en mängd olika fordon för både fritids off-road körning och mer praktiska bogsering återvinning. Du kanske märker att din importerade europeiska eller japanska bil har en rund dragkrok, ibland gömd under en plast panel i främre eller bakre stötfångaren. Dessa är en typ av dragkrok, liksom, men till skillnad från off-road dragkrokar, de är inte avsedda för att dra bilen ur en markbädd röra av en slinga i mitten av ingenstans. De tjänar ett dubbelt syfte, dock. Terrängkörning

Terrängkörning är den mest uppenbara användningen för dragkrokar. De tillåter dig att fästa någons vinsch kabel till din bil utan att skada den att dra dig ur delar av leden som ditt fordon inte kan färdas. De är de mest uppenbart krokformad dragkrokar finns, och även om de flesta fyra-hjulsdrivna fordon utrustade med dragkrok från fabrik, eftermarknad dragkrokar finns tillgängliga som är mycket mer stout och motståndskraftiga mot skador från hård dra.

Racing

Tow krokar används också på racerbilar. Hellre än att ansluta draganordning till ramen för tävlingsbilen, som kan bestå enbart av runda rör, runda dragkrokar ger ett enkelt sätt att koppla upp en bärgningsbil för att dra förstörda eller icke-operativ racerbil off av banan. Vanligtvis, de dragkrokar används för racing är runda hål utskurna i stålplåt.
Emergency Recovery

flesta dragkrokar som du ser på din familj bilen sätts det med hänsyn till akuta återhämtning. Eftersom bilar inte längre har stål stötfångare som klarar trycket av att dras, biltillverkarna införliva dragkrokar i sina chassin mönster så att din bil kan dras ut i ett dike eller snövall vid behov utan att orsaka ytterligare skador på fordonet. Ofta är dessa dragkrokar är mindre robust än racing eller off-road dragkrokar, som endast består av en 1/4-tums tjock ståltråd formad till en ögla. Dessa är oftast åtkomliga antingen direkt under stötfångaren eller genom en liten lucka.
Shipping

Många import bilar använder vad som verkar vara en dragkrok på framsidan och bakre delen av fordonet. Även om dessa kan förvisso användas för detta ändamål, och är speciellt utformade för att vara deras sekundära ändamål, de är främst avsett att användas under transporten av fordonet. Som en bil skeppas utomlands, kunde rullning av båten genom stormar orsaka att fordon skall bang in i varandra i sina transportbehållare. Genom att fästa remmar till dessa dragkrokar och säkra dem i golvet, tillverkarna förhindra skador på fordonen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140304.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.