Historien om Chevrolet Lumina Z34

Den Z34 var en sport version av Chevrolet Lumina producerade mellan 1991 och 1994. Den Z34 ersatte Monte Carlo som Chevrolets medelstora Sport Coupe, och det skulle ockupera den platsen i tillverkarens sortiment tills Monte Carlo tillbaka 1995. Färre än 110.000 Z34: s såldes över modellens fyra års livslängd. Motor

Z34: s uppgraderade motorn var dess mest signifikant skillnad från basmodellen Lumina. Även den sexcylindriga Lumina presenterade en 3,1-liters motor, fick Z34 en 3,4-liters med dubbla överliggande kam sexcylindriga som producerade 200 hästkrafter. Den Z34 prestanda sedanmodell kusin, den Lumina Euro, var utrustad med samma motor. Motorn kunde rusa upp till 7.000 rpm, och det genererade 215 foot-pounds av vridmoment vid 4.400 rpm. Den Z34 behöll denna motor genom sin produktion springa.
Drivlina och Suspension

Z34 motor parades med antingen en fyra-växlad automatisk växellåda eller en valfri femstegad Getrag överföring. Bilen var även utrustad med en sport-fjädring med främre och bakre krängningshämmare och MacPherson fjäderben. Lättmetallfälgar var utrustat med låg profil, hög-prestanda däck från Goodyear. Som med Z34: s motor, förblev dessa funktioner konsekvent genom hela modellen produktion springa.
Exterior

exteriör styling av Z34 syftade till att göra Lumina kropp mer sportig, och det gjorde det genom att lägga till en bakre spoiler, lameller huva, en mark-effekter paket och liksom dubbla avgasrör. Den Z34 fanns i rött, svart, vitt, grått och blått. Bilarna presenterade en sida rand med Z34-logotypen framför bakhjulet och en Z34 emblem på bagageluckan. Addera Interiör

Z34 inredning var i stort sett samma som den hos basen Lumina, var utom Z34 försedda med säten sport hink istället för Lumina är split bänk, och instrumentbrädan presenterade sportigare analoga mätare. Ett premium Bose ljudsystem erbjöds som ett alternativ. Den Z34 var inte utrustad med krockkuddar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140298.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.