Säkerhet Fakta om 2004 Tiburon Car

Hyundai Tiburon gjorde sin debut under 1997 års modell och erbjöd varumärket en prisvärd, front-wheel-drive bil med sportig styling. Den Tiburon representerade Hyundais strävan att bli erkända som mer än bara en tillverkare av ekonomi-minded sedaner och halvkombi. Den andra generationens Tiburon debuterade 2003 och var i produktion till 2008. Under hela sin livscykel, förblev säkerhetskomponenter densamma, även om utföranden och bekvämligheter gjorde ändras från år till år. Funktioner

2004 Tiburon kom utrustade med standard återhållsamhet funktioner inklusive dubbla främre krockkuddar och side-gardin krockkuddar och huvud kammare skydd. Hyundai har också sin sport coupe med standard sits-bältessträckare och barn ankare sits. Förebyggande säkerhetsfunktioner såsom ventilerade främre skivor och solida bakre skivbromsar var standard, liksom. Hyundai ingår också vanliga dimljus, elektronisk bromskraftsfördelning och ett stöldskydd larmsystem. Fyra hjul låsningsfria bromsar var standard på Special Edition och tillval på alla andra utföranden.
Siffror

NHTSA fastställt att bröstet retardation på över 56g och lårbenet bärighetstalen över 1.400 innebära risk för kritiska skador. Medan tröskeln för hjärnskada är oftast vid 1000 om skallskada kriteriet, sänkte NHTSA sin rating till 700 i mars 2000. Under NHTSA: s front-end krocktester där dockor, träffade Tiburon alla dessa kriterier, och i vissa områden de dummies upplevde betydligt mindre påverkan. Föraren upplever en head poäng skada kriteriet 250, bröstkorg inbromsning av 43g och ett lårben belastning av 790 på vänster ben och 562 på höger ben. Passageraren var utsatt för en huvudskada kriterium av 343, bröstkorg inbromsning av 54g och ett lårben belastning av 486 på vänster ben och 365 på höger ben. br>

NHTSA samlat alla data krocktest från 2004 Hyundai Tiburon och gav det betyg som sätter fordonet bland de bästa i sin klass. Främre delen krocktest resulterade i ett femstjärnigt betyg för förare skydd och en fyra stjärnor för skydd av passagerare. Den Tiburon tjänade en fyrstjärnig rating i sidokollision krocktest.
Jämförelse

Tiburon klarat sig bättre än vissa segment ledare i NHTSA krocktester. Mitsubishi Eclipse och Toyota Celica varje poäng fyrstjärnigt betyg för förare och passagerare skydd och tre-stjärniga sidokollision krasch betyg test. Även Honda Civic tjänade fem-stjärniga betyg för förare och passagerare skydd, gavs det en tre-stjärniga sidokollision rating, placera den nedanför Tiburon i den kategorin. Volkswagen Golf tjänade också fem-stjärniga betyg för förare och passagerare skydd, men tjänade en fyrstjärnig sidokollision säkerhet rating.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140294.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.