Vilken bil Fick 1998 Bil Motor Trend of the Year Award?

"Motor Trend" Tidningen delas ut sin första bil av året ära i 1949, samma år som tidningen började publiceringen. Tävlingen är öppen för alla bilar eller minibussar som antingen är nya för det året eller har betydande förändringar, såsom en redesign. Tidningens redaktörer leta efter ny teknik, köregenskaper, påverkan på marknaden och övergripande värde. År 1998 var den nydesignade Chevrolet Corvette Car of the Year. Femte generationens

1998 Corvette var den femte generationens modell, även kallad C5. Även om det sker på vissa av Corvette traditionella särdrag, såsom de skulpterade sidorna vikar, fastback taklinjen och runda bakljus, hade C5 en innovativ omgjorda struktur och en ny motor. Den nya designen eliminerade en tredjedel av den tidigare versionens komponenter, liksom deras medföljande gnissel och skrammel.
Ram

För 1998 Corvette, valde Chevrolet en styv ryggrad ram som inkluderade ett stycke hydroformade galvaniserat stål chassi skenor och en stämplad stål tunnel som körde längden på bilen. Denna nya chassi fått mer styvhet med golvpaneler gjorda av balsaträ kärnor inklämt mellan glasfiber ansikten, vilket också dämpat buller och vibrationer.
Fjädring och Hantering

Tillsammans med den extremt vridstyva karossen, aluminium trimmad fint dubbla triangellänkar suspension gav C5 en hög grad av stabilitet och köregenskaper. Det tillgodoses även till förarens preferenser med en dragkraft-styrsystem som kan enkelt stängas av med en knapp, plus F45 alternativet som gav föraren tre val i inställningar för stötdämpning. Den exakthet av dess hantering mäts med bilens hastighet av 66 km /h på en 600-fots slalom kurs.
Motor och transmission

1998 Corvette motor var alla -aluminium LS1, en 5,7-liters 345-hästkrafter V-8 med elektronisk bränsleinsprutning. Transmission val var den elektroniska 4J60-E fyra-växlad automatisk eller tillval Borg-Warner T56 sexväxlad manuell. För att fördela vikt jämnt i C5, överföringen monterad i den bakre och ansluten till motorn genom vridmomentet tunneln under bilen. Denna kombination producerade 345 hästkrafter vid 5.600 rpm, 350 foot-pounds av vridmoment vid 4.400 rpm och noll-till-60 gånger på 4,8 sekunder med manuell och 5,1 sekunder med automatlåda. Det tjänade också en bränsleekonomi rating 18 mpg i staden och 27 mpg på landsväg med manuell och 17 mpg vid stadskörning och 25 mpg på motorvägen hastigheter med automatisk. Addera Interiör

läder säten och en komplett instrumentbräda med analoga mätare hälsade C5 förare. Det fanns också frivilliga sportstolar tillgängliga som inkluderade olika effektnivåer justeringar för komfort. På natten var mätarna lyser med ett kusligt glöd som var lätt att läsa, och föraren Information Center var lätt att använda. Kontroller för fönstren, klimatsystem och Bose stereosystem placerades för bekväm åtkomst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140274.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.