Vilka motorer kan jag lägga i min 1967 Mustang?

Var drivlinor gäller, här är ingenting som Henry eller Edsel gjorde som en svetsare kan inte ångra. Den 1967 Mustang är en av de mest populära årsmodellerna av en av de mest populära bilarna genom tiderna, och det är motorrummet är rymlig nog för att passa nästan allt du kan tänka dig. Så låg de enda verkliga begränsningarna i din budget, skicklighet och fantasi. Grundläggande Motorer

Ford använde tre grundläggande motorer under 1967 och 1968: den Thriftpower in-line sex, ett sortiment av små block "Windsor" V-8s och tre olika FE big-block. Om du inte har något emot att somna vid ratten, är Fords 200-kubik-tums, 120-hästkrafter Thriftpower ett alternativ, men Windsor motorer 289-302 cubic inches (ursprungligen 195-271 hästkrafter) är billiga och vanligt nog att göra en livskraftig ersättning för alla Mustang. En 351 Windsor kommer bulten på plats i något mindre Windsor, även om det inte var en fabrik option till 1969.
Factory Big Blocks

Ford erbjöd bara 1967 Mustang med en enda big block motor alternativ, den 320-hästkrafter, 390-kubik-tums FE. Större och elakare motorerna kom 1968, inklusive en 325-hästkrafter 390 (fyra-fat carb, de två-trumman 390 hade 280 hästar), den 335-hästkrafter 428 Cobra Jet FE och den legendariska 390-hästkrafter 427 FE. Den 375-hästkrafter 429 "Boss" big-blocket var ett alternativ i 1969 och 1970. "Cleveland" big-block kommer också att passa in i någon Mustang av denna tid, men kan kräva särskilda motorfästen, rubriker och hjälputrustning.
Populära Teleboon

Kanske den mest populära eftermontering för Mustangs av denna årgång, det bränsleinsprutning 5,0 (uttalas fem-oh) är en bolt-in ersättning för något äldre Windsor. Den 5,0-liters är i grunden en uppdaterad 302 utnyttjar en sofistikerad och mångsidig mass-luftsystem bränsleinsprutning som anpassar sig lätt till eftermarknaden modifieringar. Fords nyare singel-och dubbel-overhead-cam 4,6-liters, 5,4-liters och 6,8-liters modulära motorer är också populära ombyggnader, men kräver en hel del mer tillverkning för att passa. The Mod motorn inte passar mellan din Mustang ursprungliga chock torn, dock, så du kommer förmodligen att behöva ta bort dem och installera en eftermarknad Mustang II framvagn.
Nya V-12

Decennier sedan, hade någon på Hot Wheels den ljusa idén att ta den 3.000 hästkrafter, Rolls Royce Merlin V-12 motor ur en P-51 Mustang stridsplan och stack den under huven på en Ford Mustang. Även detta swap är lite opraktiskt i verkliga livet (Merlin är 6 meter lång och väger ca 1500 pounds), kan du återta lite av sin mystik genom att installera den V-12 från en Aston Martin Vanquish. Det är inte längre än den ursprungliga in-line-sex och ungefär lika bred som en Windsor V-8.
Super Freaks Endast

Självklart, om du verkligen vill att imponera på dina vänner och inte har något emot att få åtta miles till gallon, då du kanske vill avstå Fords sorgliga lilla "Cobra Jet" och välja i stället för en faktisk jetmotor. Militärt överskott jetmotorer som de som används i Vietnam-eran helikoptrar är relativt billig, kompakt och lätt. Den enda nackdelen är att jetmotorer ta evigheter att varva upp och bara göra effekt vid extremt höga varvtal. Så, kanske du vill överväga att para ihop en med ett variabelt deplacement vick-plate typ pump och hydrostatiska drivlinan från en begagnad bulldozer. Ja, är det hydrostatiska drivlinan tungt, men jetmotorn låga vikt bör bidra till att motverka den extra massa. Den variabel pump kommer att fungera som en kontinuerligt variabel transmission för att hålla motorn på full koka när du behöver det, så det finns ingen ursäkt för slarvig acceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140273.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.