1968 Camaro Firebird framskärm Skillnader

Chevrolet Camaro och Pontiac Firebird debuterade 1967 att ge General Motors med ett svar på den oerhört populära Ford Mustang. Bilar som Plymouth Barracuda och AMC Rambler Rogue hjälpte "Pony Car" marknad att expandera snabbt. Historia

Camaro och Firebird steg snabbt till toppen av högen. Den första generationens Camaro och Firebird dela chassi och många paneler kropp. Även bilarna använder olika motorer och har unika styling, 1967 de två bilarna delade framskärmar och dörrar. Främre och bakre klipp var annorlunda, och Chevrolet och Pontiac skapat separata personligheter för två bilar, men en närmare granskning avslöjar vissa karossdelar som är så nära att de kan bytas mellan tidiga Camaros och Firebirds.

Förändringar för 1968

Lite skillnad sattes 1968, då Sidomarkeringslyktan lampor sattes att följa federala mandat. Camaro sida-markörer var små rektangulära enheter

monterad strax bortom slutet av wrap-around främre stötfångaren. Eldfågeln tog en annan strategi, som kombinerar blinkers och sidomarkerings till en enda wrap-around-enhet som cyklade under den främre stötfångaren i nedre hörnet av bilen. Firebird fendrar var ytterligare urskiljas i 1968 med "Firebird" badging.
Övriga förändringar

Andra ändringar som gjorts i bilarna för 1968 inkluderar dörrar utan vent fönster. För 1969 var det styling reviderades igen, med mer aggressiv styling för både bilar och ännu mer åtskillnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140248.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.