Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Dragen av en 1993 Civic SI

Honda Civic gjorde sin amerikanska debut 1973. Även om Civic var inte den första bil som Honda produceras, var den första att nå kommersiell framgång. Före det året, var Honda mest känd för sin enastående sortiment av motorcyklar. Den högpresterande Civic Si visades först i 1985 års modell, evigt föränderliga landskapet av ekonomi bilar. I 1993 års Civic Si kom standard med ett brett utbud av funktioner som inte finns på basmodellen. Powertrain

1993 Civic Si presenterade en 1,6-liters enda överliggande kamaxel fyrcylindrig motor som vevas ut en imponerande-för-den-eran 125 hästkrafter. Denna utgång var bra för en 13-hästkrafter fördel över näst högsta rankade Civic motor och en 55-hästkrafter ökning under den lägsta rankade Civic motor. Den 1,6-liters motorn var inte främmande för att vrida makten, heller, eftersom det var bra för 106 foot-pounds av vridmoment. Trots sin höga effekt antal jämfört med andra ekonomi bilar av eran, bleknade det i jämförelse med sin japanska konkurrent, econobox-borta-prestanda Sentra SE-R, som vevas ut 140 hästkrafter och 133 foot-pounds av vridmoment. I 1993 års Civic Si hade bara en överföring tillgängliga, en fem-växlad manuell.
Body

1993 Civic Si kom i en kaross, en två-dörrars halvkombi Trots 1993 års Civic också kommer i en sedan och coupé version. Civic Si kropp mätte 160,2 inches lång, 66,9 inches bred och 50,7 inches tall. Den vägde in på en svelte 2,326 pounds, delvis tack vare sin litenhet och avsaknaden av onödiga bekvämligheter. I 1993 års Civic Si var bara ett år bort från en redesign som gav den en mer rundad utseende än den tidigare lådliknande generation.
Standard Funktioner

Även 1993 års Civic Si fanns ingen funktionsspäckade bil, är det en lyxig resa jämfört med bas-nivån Civic CX. Några av de gemensamma funktionerna mellan de två utföranden inkluderar förarens krockkudde, säten hink, bromsar makt, fabrik-tonade rutor bak-bakruta, tonade rutor, fem-växlad manuell växellåda, säten trasa och avlägsna trunk release. Si-paketet lagt en power moonroof, 14-tums aluminiumfälgar, klocka, servostyrning, tilt ratt, bakre vindrutetorkare och speglar makt. I 1993 års Civic Si var inte bara roligare att köra, men mer bekvämt också.
Tillval

Honda inte gav köparna många alternativ för 1993 Civic Si . Denna pocket rocket hade bara luftkonditionering och en AM-FM-kassett stereo finns som tillval. Addera Hantering och bromstest

Inte bara var 1993 Civic Si snabbare än bas-nivån Civic, hanterat det också mycket bättre. Detta berodde delvis på att krängningshämmaren begränsar krängning på fronten och bredare 185/60SR14 däck lindade runt sitt aluminiumfälgar. Civic Si presenterade också fyra hjul skivbromsar, en funktion nästan okänd i ekonomi bilar i början av 1990-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138459.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.